Hokejs

Leģendārais čehu "Dominators" Hašeks nosoda krievu hokejistu piedalīšanos NHL: jau trešo gadu līga kalpo par Krievijas reklāmas afišu!

Sporta nodaļa

Jauns.lv

Piektdien ar Ņūdžersijas "Devils" un Bufalo "Sabres" spēli Prāgā sāksies pasaules hokeja Mekas, Nacionālās hokeja līgas (NHL) jaunā sezona, un leģendārais čehu "Dominators" Dominiks Hašeks, kurš pats ilgus gadus bija "Sabres" superzvaigzne, vēlreiz paudis vilšanos par to, ka NHL joprojām ļauj līgā spēlēt agresorvalsts Krievijas hokejistiem.

Leģendārais čehu "Dominators" Hašeks nosoda krievu...


"Jaunā NHL sezona sāksies rīt Prāgā. Kā cilvēks, kam cilvēku dzīvības ir pirmajā vietā uz iedomātajiem vērtību svariem, es nevaru palikt vienaldzīgs. Diemžēl man jāpaziņo, ka šī būs trešā sezona, kad NHL atkal kļūs par milzīgu reklāmu Krievijas imperiālistiskajam karam un citiem Krievijas noziegumiem, tostarp genocīdam pret Ukrainas bērniem," sociālajā vietnē "X" paziņoja Hašeks.

"NHL atkal būs atbildīga par daudziem zaudētām un sakropļotām dzīvībām! Fakts, ka šoreiz Prāgā ieradās divas komandas bez Krievijas spēlētājiem, neko nemaina. Es to neuzskatu par vainu mīkstinošu apstākli. NHL nav mainījusi savu nostāju kopš kara sākuma, un Krievijas pilsoņi joprojām var spēlēt tajā.

Kāpēc es to atklāti nosodu un kāpēc es par to publiski izsakos? Šajā kontekstā man vēlreiz jāuzsver vissvarīgākais. Pēc Krievijas imperiālistiskā kara sākuma NHL kļuva par šī kara reklāmu, jo Krievijas pilsoņi turpināja uzstāties un spēlēt tajā! Ikviens pilsonis, ja vien viņš nav disidents, ir savas valsts rīcības reklāma. Krievijas gadījumā šīs darbības kopš 2022. gada februāra ir imperiālistiskais karš un citi šausminoši noziegumi pret cilvēci. Jebkura Krievijas sportistu publiska uzstāšanās jebkurā vietā automātiski kļūst par kara un nevainīgu Ukrainas pilsoņu slepkavību turpināšanas reklāmu. NHL to labi apzinās un joprojām ļauj viņiem turpināt piedalīties līgā! Tāpēc NHL kļuva un joprojām ir Krievijas imperiālistiskā kara reklāma. Tādējādi NHL ir tieši atbildīga par lielu skaitu zaudētu un sakropļotu dzīvību," uzsvēra Hašeks.

Lieki teikt, ka Krievijā Hašeka nostāju naidīgi uztver ne tikai "Z patrioti" vai propagandisti, bet arī daudzi kādreiz slavenie spēlētāji, tādi kā Vjačeslavs Fetisovs vai Aleksandrs Koževņikovs, kuri nav skopojušies pat ar rupjiem komentāriem.

Divkārtējais Stenlija kausa ieguvējs Detroitas "Red Wings" sastāvā (2002. gada finālā sarūgtinot latviešu "mūri" Artūru Irbi un Karolīnas "Hurricanes") Dominiks Hašeks tiek uzskatīts par vienu no visu laiku labākajiem hokeja vārtsargiem. Par savu spēles stilu un spēcīgo personību viņu NHL iedēvēja par "Dominatoru". Savas 31 gadu ilgās hokejista karjeras laikā visvairāk reižu — sešas! — ieguva Vezinas balvu kā NHL labākais vārtsargs un viņš ir vienīgais vārtsargs, kurš divas reizes ieguvis Hārta balvu kā līgas vērtīgākais spēlētājs.