Citi sporta veidi

Traģiskajā negadījumā Lietuvā iesaistītie Latvijas rallija braucēji ir atgriezušies mājās; notiek pirmstiesas izmeklēšana

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Piektdien Utenas rallijā notikušajā traģiskajā negadījumā iesaistītie Latvijas rallija pilots Kristaps Telle un stūrmanis Kaspars Grīva ir atgriezušies Latvijā, atklāji Latvijas Automobiļu federācijas (LAF) viceprezidents Jānis Krastiņš.

Traģiskajā negadījumā Lietuvā iesaistītie Latvijas...

Kā norādīja Krastiņš, kurš pats arī bija šajā rallijā, tad pašlaik Lietuvas policija veic izmeklēšanu, bet viņa rīcībā neesot informācijas, ka latviešiem būtu izvirzītas kādas apsūdzības.  "Varu apstiprināt, ka ir nopratināti visi, kas bija tieši iesaistīti tajā negadījumā. Tas ir fakts," sacīja Krastiņš. "To, kurš ir vainīgs vai nevainīgs, noteiks Lietuvas tiesa," viņš atzīmēja.

LAF viceprezidents arī norādīja, ka Latvijas sportisti pēc visu nepieciešamo procedūru veikšanas ir atgriezušies mājās Latvijā. Tāpat Krastiņš pastāstīja, ka vietā, kur noticis negadījums, pirms bīstamā pagrieziena nav bijusi brīdinājuma zīme. "Mēs tādās vietās Latvijā uzstādām metru reiz trīs ar pusi metrus lielu brīdinājuma zīmi ar bultu pa labi vai pa kreisi, un tad ir diezgan skaidrs, kur tev ir jābrauc, pat ja tu esi kļūdījies bremzēšanā vai pagriezienā," sacīja LAF viceprezidents. 

foto: ekrānuzņēmums no video
Mirklis pirms traģiskās avārijas Utenā.
Mirklis pirms traģiskās avārijas Utenā.

Viņš uzsvēra, ka tas minēts arī Starptautiskās automobiļu federācijas (FIA) drošības noteikumu ieteikumos. "Saprotu, ka pārvietot kalnā 900 kilogramus smagu ķīpu ir grūti, bet viena šāda bulta pilnībā būtu novērsusi traģēdiju, kāda notika Lietuvā," pārliecināts LAF viceprezidents.

Kā iepriekš minēja Lietuvas mediji, traģisko negadījumu, iespējams, izraisīja tas, ka siena ķīpas, ar kurām rallijā bija iezīmēts pagriezienu virziens, nogāza citi automobiļi, tāpēc latviešu ekipāža nepamanīja pagriezienu un iebrauca skatītājos.

Tikmēr Lietuvas medijs Delfi.lt ziņoja, ka amatpersonas saistībā ar traģisko negadījumu ir sākušas pirmstiesas izmeklēšanu pēc Lietuvas Kriminālkodeksa 132. panta 3. daļas par nonāvēšanu aiz neuzmanības.