Slavenības

Leģendārās "Nirvana" solista Kurta Kobeina meitai Frensisai Bīnai pasaulē nācis dēliņš. Vai izaugs rokeris kā vectētiņš vai skeitbordists kā tētis?

Izklaides nodaļa

Jauns.lv

Leģendārās rokgrupas "Nirvana" solista Kurta Kobeina meitai Frensisai Bīnai pasaulē nācis pirmdzimtais — Ronins Vokers Kobeins Hauks. Puisītis piedzima 17. septembrī, taču publiski par to paziņots tikai pagājušās nedēļas nogalē.

Leģendārās "Nirvana" solista Kurta Kobeina meitai ...

"Ronin Voker Kobein Hauk. Laipni lūgts, pasaulē visskaistākais dēls. Mēs tevi mīlam vairāk par visu pasaulē," pēc dēliņa piedzimšanas Frensisa Bīna Kobeina rakstīja sociālajā vietnē "Instagram".

Grupas “Nirvana” līdera Kurta Kobeina un rokmūziķes Kortnijas Lovas meita Frensisa Bīna pērn apprecējās ar amerikāņu skeitborda leģendas Tonija Hauka dēlu Railiju, kurš arīdzan profesionāli nodarbojas ar skeitbordu.

Kortnija Lova viena pati un ar meitu Frensisu Bīnu Kobeinu

Kurta Kobeina meita Frensisa Bīna Kobeina pludmalē

Grupas „Nirvana” mūziķa Kurta Kobeina 25 gadus vecā Frensisa Bīna Kobeina nesen kā atzīmējusi gada kopābūšanas svētkus ar savu mīļoto ...

Medijos vēsta, ka Frensisa un Railijs ir kopā kopš 2021. gada. Pats pāris par savām romantiskajām attiecībām paziņoja vien 2022. gada februārī ar “Instagram” starpniecību.

32 gadus vecajai Frensisai Bīnai šī ir otrā laulība. 2014. gadā viņa apprecējās ar mūziķi Jesaju Silvu, taču pēc trim gadiem laulība tika šķirta.

„Nirvana” mūziķa Kurta Kobeina un Kortnijas Lovas meita Frensisa Bīna Kobeina 2014. gada 29. jūnijā apprecējās ar grupas „The Eeries” mūziķi Jesaju Silvu. 2016. gada martā Frensisa pieprasīja tiesā šķiršanos. Pāris bija kopā piecus gadus, četrus no kuriem – saderināti.

Frensinsa Bīna Kobeina un Jesajs Silva

„Nirvana” mūziķa Kurta Kobeina un Kortnijas Lovas meita Frensisa Bīna Kobeina 2014. gada 29. jūnijā apprecējās ar grupas „The Eeries” ...

Interesanti, ka pati Frensisa Bīna atzinusi, ka nav grandža stila fane, un viņai labāk patīk tādi izpildītāji kā "Oasis", "The Brian Jonestown Massacre" un "Mercury Rev", taču no tēta grupas viņai pie sirds iet tādas dziesmas kā "Territorial Pissings" un "Dumb".

1987. gadā ASV Vašingtonas štatā dibinātā grupa “Nirvana” ir viens no 20. gadsimta kulta kolektīviem, kura trīs mūziķi Kurts Kobeins, Deivs Grols un Krists Novoseličs, ierakstot trīs albumus granža stilā, izmainīja pasauli vienreiz un pavisam. Grupas līderis Kobeins kļuvis par veselas 90. gadu paaudzes balsi. “Nevermind” albums ir atzīts par labāko albumu pēc “Rollings Stones”, “Times” un citu pasaules izdevniecību viedokļiem. Papildus neskaitāmām atzinībām un augstām vietām dažādu izdevumu "visu laiku labāko" tabulās 2014. gadā grupu uzņēma Rokenrola Slavas zālē, bet 2023. gadā tā saņēma "Grammy" balvu par mūža ieguldījumu.

Viena no pēdējām slavenajām "Nirvana" uzstāšanās reizēm bija akustiskais koncerts "MTV Unplugged" 1993. gada 18. novembrī.

1994. gada sākumā "Nirvana" devās Eiropas turnejā, pēdējais koncerts notika 1. martā Minhenē. 4. martā Kobeina sieva, rokgrupas "Hole" vokāliste Kortnija Lova viņu atrada bez samaņas Romas viesnīcas numurā pēc miegazāļu un alkohola pārdozēšanas, viņu nogādāja slimnīcā, bet turnejas atlikušie koncerti tika atcelti. Kobeinu pierunāja doties uz rehabilitācijas klīniku, lai ārstētu atkarību no heroīna, taču pēc nedēļas viņš negaidīti pameta klīniku un atgriezās mājās Sietlā.

27 gadus veco Kobeinu 8. aprīlī atrada nošāvušos savās mājās, koronera slēdzienā par nāves datumu norādīts 5. aprīlis. Ar viņa pašnāvību "Nirvana" beidza pastāvēt.

Pēc Kobeina nāves pārējie grupas dalībnieki turpināja mūziķu karjeru, vislielāko slavu izpelnījās bundzinieks Grols, kurš 1994. gadā izveidoja joprojām pastāvošo grupu "Foo Fighters".