Karjeru Francijas izlasē noslēdz visu laiku ceturtais labākais vārtu guvējs Antuāns Grīzmans
foto: ZUMAPRESS.com
Antuāns Grīzmans.
Futbols

Karjeru Francijas izlasē noslēdz visu laiku ceturtais labākais vārtu guvējs Antuāns Grīzmans

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Par karjeras noslēgšanu valstsvienības rindās pirmdien paziņoja Francijas futbola izlases uzbrucējs Antuāns Grīzmans.

Karjeru Francijas izlasē noslēdz visu laiku ceturt...

33 gadus vecais Grīzmans valstsvienības rindās debitēja 2014. gadā un kopumā aizvadīja 137 spēles, kurās guva 44 vārtus.

Ar izlasi Grīzmans 2018. gadā triumfēja Pasaules kausa izcīņā un 2021. gadā UEFA Nāciju līgā. Tāpat izlases rindās viņš bija 2016. gadā, kad francūži sasniedza Eiropas čempionāta finālu un 2022. gadā, kad Francijas izlase spēlēja finālā Pasaules kausā.

"Ar atmiņu pilnu sirdi es noslēdzu šo savas dzīves nodaļu," savā kontā "Instagram" vietnē ierakstīja Grīzmans. "Paldies jums par šo brīnišķīgo trīskrāsaino ceļojumu un uz drīzu tikšanos."

Grīzmans 14 gadu vecumā pievienojās Sansevastjanas "Real Sociedad" akadēmijai Spānijā un pirmās komandas rindās debitēja 18 gadu vecumā. Pēc piecām sezonām uzbrucējs 2014. gadā par 30 miljoniem eiro pārcēlās uz Madrides "Atletico", bet 2019. gadā par 120 miljoniem eiro pārcēlās uz "Barcelona", no kuras pirms trim gadiem atgriezās "Atletico". Francijā Grīzmans spēlējis tikai jauniešu izlašu un valstsvienības rindās.

Pēdējo maču izlases rindās Grīzmans aizvadīja 9. septembrī, kad francūži UEFA Nāciju līgas A līgā savā laukumā ar 2:0 (1:0) apspēlēja Beļģiju. Uzbrucējs laukumā devās uz maiņu mača 79. minūtē.

Kopumā karjeru izlasē Grīzmans noslēdza dalītā trešajā vietā ar Olivjē Žirū aizvadītajos mačos un kā ceturtais visu laiku labākais vārtu guvējs aiz Žirū (57 vārti), Tjerī Anrī (51) un Kiliana Mbapē (48).