Jēkabpils "Lūši" piecu setu cīņā iekļūst Baltijas Superkausa finālā
foto: Ieva Leiniša/LETA
Latvijas komandu pusfinālā parāki bija Jēkabpils "Lūši".
Citi sporta veidi
2024. gada 14. septembrī, 17:20

Jēkabpils "Lūši" piecu setu cīņā iekļūst Baltijas Superkausa finālā

Jauns.lv/LETA

Jēkabpils "Lūši" sestdien Rīgā svinēja uzvaru otrajā "Fracht" Baltijas Superkausa volejbola turnīra pusfinālā un finālā tiksies ar Tartu "Bigbank".

Jēkabpils "Lūši" piecu setu cīņā iekļūst Baltijas ...

"Arēnā Rīga" "Lūši" ar 3-2 (32:30, 23:25, 25:22, 22:25, 15:10) pieveica "Robežsardzi"/"Rīgu".

Latvijas Volejbola federācija (LVF) ziņo, ka Latvijas komandu cīņā pirmajā setā vadībā ar 13:10 vadībā izvirzījās rīdzinieki, sasniedzot lielāko pārsvaru setā, taču Jēkabpils komanda mājiniekus seta vidū panāca (14:14) un līdzīgā cīņā pēc Jāņa Jansona uzbrukuma uzvarēja setu ar 32:30.

Otrajā setā lielu pārsvaru (11:4) pēc Patrika Pinkas "eisa" panāca mājinieki. Jēkabpilieši atspēlējās, Jansonam vienatnē nobloķējot Pinku un panākot 15:15. Vadībā "lūši" tomēr netika, un setu pēc Armanda Rokjāna serves tīklā ar 25:23 uzvarēja "Robežsardze/Rīga".

Trešajā setā jēkabpilieši arvien palielināja pārsvaru, pēc Pāvela Jemeļjanova uzbrukuma panākot 15:8 un setu uzvarot pēc Eduarda Stieģeļa uzbrukuma "paipā" - 25:22.

Lai arī ceturtā seta pirmajā pusē jēkabpilieši izvirzījās vadībā ar 11:7, seta beigās labāk nospēlēja rīdzinieki, pēc Pinkas bloka pret Jemeļjanovu uzvarot ar 25:22.

Piekto setu jēkabpilieši sāka ar 3:0 vadību, pārsvaru saglabājot visa seta garumā. Uzvaras punkts tika gūts, Jemeļjanovam ar Zigurdu Adamoviču nobloķējot Pinkas uzbrukumu - 15:10.

Pēc divu spēkos līdzīgu pretinieku cīņas "Lūšu" galvenais treneris Mārcis Obrumans nevarēja pateikt, kuras tieši nianses izšķīra šodienas spēles uzvarētāju.

"Bija brāķiem bagāts volejbols, taču tādu mēs to sezonas sākumā arī gaidījām. Arī "Arēna Rīga" nedaudz ietekmēja, jo brīžiem puiši likās kā pazuduši lielajā zālē," skaidroja treneris.

"Gribētos domāt, ka mēs drusciņ labāk nospēlējām aizsardzībā un vajadzīgajos brīžos labāk uzservējām, kaut gan kopumā šodien serve nebija tā labākā," piebilda Obrumans.

Viņš uzsvēra, ka šo turnīru uzsver kā gatavošanos sezonai un ka spēle bija laba viela pārdomām, jo tā parādīja gan jēkabpiliešu plusus, gan mīnusus.

Jau ziņots, ka sestdien Tartu komanda ar 3-0 (25:22, 25:18, 26:24) pieveica Tallinas "Selver"/"TalTech".

"Abu Igaunijas komandu spēli neskatījos, jo vēl bijām autobusā, bet vakarā aci uzmetīšu," par svētdienas spēli saka Obrumans.

"Zinu tikai rezultātu, kas ir visai negaidīts, jo Tallinas komandā bija arī austrāliešu diagonālais spēlētājs Linkolns Viljamss. Tomēr uzvarētāju izšķir visas komandas spēle," piebilst Obrumans.

Savukārt plkst.17 basketbola turnīrā laukumā dodas Latvijas "Rīgas zeļļi" un Lietuvas komanda Panevēžas "Lietkabelis", bet plkst.20 - "VEF Rīga" un Viļnas "Wolves". Visu pusfināla spēļu tiešraides translē televīzijas kanāls TV4.

Svētdien, plkst.11, notiks spēle par trešo vietu volejbolā, plkst.14 - spēle par bronzas medaļām basketbolā, plkst.17 - fināls volejbolistiem, bet plkst.20 - izšķirošā spēle basketbolā. Visas svētdienas spēļu tiešraides translēs televīzijas kanāls LTV7.

Pasākums notiek sadarbībā ar loģistikas uzņēmumu SIA "Fracht".