Olu liķieris decembra svētkiem
foto: Shutterstock
Garšīgi

Olu liķieris decembra svētkiem

Sadarbības projekts

Kamēr bērni ziemā sildās ar karstu kakao, klāt piegrauzdami piparkūkas, pieaugušie var sasildīties ar mājās gatavota olu liķiera glāzīti. Salds un aromātisks – lielisks deserta aizstājējs. Pagatavošanai nepieciešamas 20 minūtes + laiks atdzesēšanai.

Sastāvdaļas

Olu liķieris decembra svētkiem

  • 500 ml piena

  • 200 ml saldā krējuma

  • 200 ml viskija vai ruma

  • 180 g cukura

  • 6 olu dzeltenumi

  • 2 ēd. k. kondensētā piena ar cukuru

  • 1 tējk. vaniļas cukura

  • 2 krustnagliņas

  • 1 kanēļa miziņa

  • šķipsna rīvēta muskatrieksta

Pagatavošana

20 min 4 porcijas

  1. Saputo olu dzeltenumus ar cukuru un vaniļas cukuru.
  2. Uzvāri pienu kopā ar saldo krējumu, krustnagliņām, kanēli un muskatriekstu.
  3. Sīkā straumītē tecini piena-krējuma maisījumu olu dzeltenumos, tos centīgi kuļot. Olu masu lej atpakaļ katliņā un uz mērenas uguns karsē, līdz tā nedaudz sabiezē. Uzmanies, lai masu neuzkarsētu par daudz, jo tad ola savārīsies sīkos kunkulīšos. Temperatūrai nevajadzētu pārsniegt 75 grādus.
  4. Olu-piena masu izkās caur smalku sietiņu, lai atdalītu garšvielas un olu kunkulīšus, kas varbūt izveidojušies.
  5. Atdzesētā masā iemaisi kondensēto pienu un viskiju. Uzglabā noslēdzamā pudelē.

Tēmas