Baudi īstu vasaras svaigumu - gatavo auksto zupu!
foto: Mi
Tomātu-zemeņu aukstā zupa
Garšīgi

Baudi īstu vasaras svaigumu - gatavo auksto zupu!

Padomu nodaļa

Žurnāls "100 Labi Padomi"

Kad termometra stabiņš uzskrien pavisam augstu, organisms dabiski alkst pēc viegliem, atvēsinošiem ēdieniem. Un tad aukstā zupa kļūst par īstu glābēju, jo tā ir ne vien garšīga, bet arī veselīga, atsvaidzinoša un viegli pagatavojama. Šis vienkāršais ēdiens var kļūt par Tavu iecienītāko vasaras maltīti.

Kāpēc aukstā zupa ir tik iemīļota?


Aukstā zupa ir vasaras klasika, kas ļauj Tev apvienot sezonālos dārzeņus, skābpiena produktus un garšvielas vienā sabalansētā ēdienā. Tā sniedz patīkamu vēsumu, atspirdzinājumu un vieglu sāta sajūtu, kas ir īpaši svarīgi karstā laikā. Turklāt Tu vari pielāgot zupu savām vēlmēm – padarīt to maigāku, pikantāku vai īpaši krēmīgu, atkarībā no dienas noskaņojuma.


Aukstā zupa – Tava sabiedrotā veselīgā dzīvesveidā


Šis ēdiens ir bagāts ar šķiedrvielām, vitamīniem un minerālvielām, kurus satur svaigi dārzeņi, piemēram, bietes, gurķi, redīsi un zaļumi. Kombinācijā ar kefīru vai paniņām Tu iegūsti gremošanu veicinošu un organismu stiprinošu maltīti. Aukstā zupa ir arī lielisks veids, kā uzņemt šķidrumu, vienlaikus saglabājot svaigumu un enerģiju.


Gatavo viegli, ēd ar baudu


Viena no aukstās zupas priekšrocībām ir tās vienkāršība – Tev nav nepieciešams ilgi stāvēt pie plīts. Atliek tikai sagatavot sastāvdaļas, samaisīt un ļaut ēdienam nedaudz ievilkties ledusskapī. Tas ir ēdiens, ko vari baudīt mājās, ņemt līdzi piknikā vai pasniegt draudzīgās vasaras vakariņās. Ļauj aukstajai zupai kļūt par Tavu uzticamo sabiedroto šajā sezonā – viegla, atsvaidzinoša un piepildīta ar vasaras garšu!