Aukstā zupa ar lasi
Sastāvdaļas
- 250 g laša fileja
- 1,2 l ūdens
- 100 ml sausais baltvīns
- 1 selerijas kāts
- 1 puravs
- 1 sīpols
- vārīti kartupeļi
- sviests
- 100 ml saldais krējums
- lauru lapa
- sāls un svaigi malti pipari
Pateicoties eksperimentiem, gūstam lielāku pieredzi un atklājam jaunas receptes. Šoreiz aukstā zupa ar lasi.
Pagatavošana 4 porcijas
1
Laša fileju sagriezt gabaliņos. Vārošā sālītā
ūdenī ieliet baltvīnu, piebērt piparus un lauru
lapu, ielikt laša filejas gabaliņus. Pagaidīt lai uzsit burbuli, samazināt uguni un vārīt 10 minūtes.
Noņemt katlu no uguns un ļaut visam atdzist.
Laša filejas gabalus izņemt no buljona, buljonu
izkāst.
2
Seleriju un purava balto daļu noskalot un sagriezt. Sīpolu un kartupeļus nomizot un sagriezt kubiņos.
Katlā, kurā vārīs zupu uzkarsē eļļu un apcept seleriju, puravu un sīpolus apm.5 minūtes. Pievienot
kartupeļus un cept vēl 2 minūtes, pieliet laša
buljonu un vārīt zupu 30 - 35 minūtes. Zupu
atdzesēt un pārliet blenderī. Sablendēt.
Pārliet zupu citā katlā, pievienot saldo
krējumu, kārtīgi sajaukt un ielikt ledusskapī
uz divām stundām.
3
Zupu pasniedz aukstu dekorējot ar laša gabaliņiem