
Garša uzlabosies ar katru dienu - mājās gatavota piedeva ar čili asumiņu

Gatavās piedevas pikantums būs atkarīgs no čili un karija asuma. Jārēķinās, ka garša ar katru dienu aizvien uzlabosies, tāpēc pie ēšanas labāk ķerties tikai pēc kāda mēneša. Šo un citus konservēšanas knifiņus meklē žurnāla "100 Labi Padomi" jaunākajā speciālizdevumā "Marinēšana".
1 kg kabaču mīkstuma bez mizas un sēklām
500 g sīpolu
500 g cukura
500 ml 6 % etiķa
2 lielas paprikas pākstis
4 mazas svaigas čili pākstis
3 lielas ķiploka daiviņas
2 ēdk. sāls
1 ½ ēdk. maltas saldās paprikas
1 ½ tējk. svaigi maltu melno piparu
1 ½ tējk. asa karija pulvera
1 ½ tējk. sinepju sēklu
10 smaržīgo piparu graudiņi
1. Kabačus sagriez gabaliņos, nomizotus sīpolus pārgriez uz pusēm un pēc tam sagriez plānās šķēlītēs.
2. Iztīrītas čili pākstis sakapā, papriku sagriez strēmelītēs, nomizotus ķiplokus saspaidi.
3. Visus produktus, izņemot cukuru un etiķi, liec katlā, samaisi un atstāj pa nakti.
4. Pievieno etiķi un cukuru, uzvāri un uz lēnas uguns turpini vārīt vēl 5 minūtes.
5. Karstu pildi burkās un aizvāko.
Citus padomus lasi žurnāla "100 Labi Padomi" jaunākajā speciālizlaidumā "Marinēšana", kas nopērkams labākajās tirdzniecības vietās visā Latvijā. Lasi arī digitāli un abonē Zurnali.lv.
