
Citroneļļā marinēti kabači ar čili un baziliku

Ieteicams izmantot labu eļļu, jo tā šajā gadījumā ir konservējošais līdzeklis. Tā kā kabači tiek gan apvārīti, gan apcepti, tie zaudē apjomu, un vienā burciņā var ietilpināt diezgan daudz. Šo un citus konservēšanas knifiņus meklē žurnāla "100 Labi Padomi" jaunākajā speciālizdevumā "Marinēšana".
1 kg kabaču
150–180 ml 9 % etiķa
1 citrons
1 ēdk. sāls
1–2 svaigas sarkanā čili pākstis
1 buntīte bazilika
svaigi malti pipari
olīveļļa
1. Lielākus kabačus nomizo, mazus ar visu mizu sagriez ½ cm biezās šķēlēs. Čili pākstis iztīri un sagriez smalkās strēmelītēs.
2. Citronam nogriez plānu miziņu un arī smalki sagriez. Bazilika lapiņas sakapā.
2. Katlā uzvāri 750 ml ūdens ar etiķi un sāli. Ieber kabačus un aptuveni 2 minūtes pavāri, tad izņem un nosusini.
3. Pannā sakarsē eļļu un nelielās porcijās apcep kabačus zeltaini dzeltenus.
4. Kabačus liec burkās, katru kārtu papildini ar čili un citrona miziņas strēmelītēm un pārkaisi ar baziliku.
5. Pārlej ar eļļu, lai visi produkti būtu pārklāti. Aizvāko. Uzglabā ledusskapī.
Citus padomus lasi žurnāla "100 Labi Padomi" jaunākajā speciālizlaidumā "Marinēšana", kas nopērkams labākajās tirdzniecības vietās visā Latvijā. Lasi arī digitāli un abonē Zurnali.lv.
