Vēlreiz rabarberi. Liec tos kā piedevu pamatēdienam!
foto: Mi
Tadžīna ar līdaku un rabarberiem
Garšīgi

Vēlreiz rabarberi. Liec tos kā piedevu pamatēdienam!

Padomu nodaļa

Žurnāls "100 Labi Padomi"

Kad domājam par rabarberiem, bieži prātā nāk deserts — plātsmaizes, ievārījumi vai kompoti. Bet vai esi kādreiz mēģinājusi tos izmantot sāļajos ēdienos? Rabarberu svaigums, skābums un maigais rūgtums ir lielisks veids, kā piešķirt gaļas un zivju ēdieniem jaunas garšas nianses. Šajā rakstā varēsi iepazīties ar dažiem iedvesmojošiem variantiem, kā rabarberus izmantot savā virtuvē arī kā pikantu piedevu.

Cūkgaļas karbonāde ar rabarberu mērci


Sulīgā un maigā cūkgaļas karbonāde iegūst pilnīgi jaunu dimensiju, ja to papildina ar rabarberu mērci. Skābenie rabarberi lieliski līdzsvaro gaļas treknumu, piešķirot maltītei atsvaidzinošu un bagātīgu garšu. Šāda kombinācija īpaši labi sader ar grilētu vai pannā ceptu gaļu.


Tadžīna ar līdaku un rabarberiem


Ja vēlies izcelties ar ko eksotisku, izmēģini marokāņu tadžīnu, kurā līdaka tiek gatavota ar rabarberiem, garšvielām un dārzeņiem. Rabarberi piešķir šim sautējumam vieglu skābumu, kas lieliski kontrastē ar garšvielu siltumu un zivju maigumu.


Zivju karijs ar rabarberiem


Zivju karijs iegūst jaunu raksturu, ja tam pievieno rabarberus. Šī neparastā kombinācija sniedz patīkamu līdzsvaru starp asumu un skābumu, padarot ēdienu aromātisku un neaizmirstamu. Rabarberi lieliski iederas kokosriekstu piena un garšvielu buķetē.


Ātrais rabarberu čatnijs kā universāla piedeva


Rabarberu čatnijs ir lielisks sabiedrotais – to vari pasniegt gan pie sieriem, gan gaļas vai grilētiem dārzeņiem. Tas ir ātri pagatavojams, bet piešķir ēdienam izteiksmīgu akcentu. Rabarberi kopā ar ingveru, sīpoliem un garšvielām rada bagātīgu garšu buķeti.


Jauna garšas pieredze


Izmanto rabarberus ne tikai desertiem, bet arī savā ikdienas pamatēdienu virtuvē. Tie piešķir maltītēm dzīvīgumu, neparastu raksturu un palīdz tev pārsteigt gan sevi, gan tavus viesus ar jaunu garšas pieredzi!