Griķi - veselīgas un gardas maltītes tavā virtuvē
foto: Mi
Griķi
Garšīgi

Griķi - veselīgas un gardas maltītes tavā virtuvē

Padomu nodaļa

Žurnāls "100 Labi Padomi"

0

Griķi ir viens no senākajiem un visvairāk novērtētajiem pārtikas augiem Latvijā. Tie piedāvā ne tikai bagātīgu garšu buķeti, bet arī izcilu uzturvērtību. Griķi ir lielisks ogļhidrātu avots, kas palīdz uzturēt enerģijas līmeni visu dienu.

Griķu uzturvērtība


Griķos nav glutēna, tādēļ tie ir ideāli piemēroti cilvēkiem ar glutēna nepanesību. Turklāt griķi satur daudz šķiedrvielu, kas veicina gremošanas sistēmas veselību. Griķi ir arī bagāti ar dažādām minerālvielām un vitamīniem, piemēram, magniju, kāliju un B grupas vitamīniem, kas ir svarīgi sirds veselībai un vispārējai labsajūtai.


Griķu ēdieni ikdienā


Griķus ēdiena gatavošanā var izmantot ļoti daudzveidīgi - gan karstos ēdienos, gan salātos. Viens no populārākajiem veidiem, kā tos gatavot, ir griķu biezputra. Tā lieliski sader ar svaigiem dārzeņiem vai tradicionālo sēņu mērci. Griķus kā pamatu var izmantot arī dažādām pildījumu receptēm – piemēram, pildītās paprikās vai kā piedevu gaļas vai zivju ēdieniem.
Savukārt griķu salāti ir viegli pagatavojami un tie var kalpot kā barojošs ēdiens jebkurā dienas laikā. Tos var apvienot ar dažādiem dārzeņiem, pārkaisīt ar zaļumiem un garšvielām, lai iegūtu krāsainu un veselīgu maltīti. Turklāt griķu salāti ir izcili piemēroti kā veselīga pusdienu vai vakariņu alternatīva.


Griķu daudzveidība


Griķi ir ne tikai garšīgi, bet arī veselīgi, to plašās izmantošanas iespējas padara tos par izcilu izvēli ikvienas ēdienkartes sastāvā. Neatkarīgi no tā, vai tev patīk vienkārši ēdieni vai meklē jaunas garšas, griķi piedāvā daudzveidīgas iespējas ikvienam. Iekļauj griķus savā ikdienas ēdienkartē un novērtē to lielisko garšu un veselības ieguvumus!