Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Griķu biezputra ar gaļu un plūmēm

Sastāvdaļas
  • 1 gl. griķu putraimi
  • 8-10 žāvētas plūmes bez kauliņiem
  • 100g šampinjoni
  • 300g cūkgaļa
  • 1 sīpols
  • 1 burkāns
  • 3-4 ēd.k. krējums
  • 1 gl. ūdens vai buljons
  • 2 krustnagliņas
  • sāls, svaigi malti pipari
  • 1 ēd.k. olīveļļa
  • zaļumi pasniegšanai
Griķi stimulē asinsradi un spēcina organismu. Griķos ir daudz celulozes, kas palīdz organismam atbrīvoties no uzkrātajiem sārņiem, dod ātru un ilgstošu sāta sajūtu. Turklāt, arī griķu izmantošana kulinārijā ir pietiekami daudzveidīga.

Pagatavošana 2 porcijas

1
Griķus pārlej ar vārošu ūdeni tā, lai tie ir pilnībā nosegti. Uzliek vāku un ietin segās uz 2 stundām - griķi siltumā paši uzbriedīs.
2
Sīpolu un burkānu sagriež. Gaļu sagriež mazos gabaliņos. Sēnes sagriež uz pusēm. Pannā uzkarsē eļļu un ātri apcep tajā sīpolus ar burkāniem. Pievieno gaļu, šampinjonus un visu kopā cep 2-3 min. Pievieno ūdeni vai buljonu, žāvētas plūmes, krustnagliņas, sāli un piparus pēc garšas un sautē apm. 10 min. Pievieno krējumu un griķus, samaisa un sautē vēl minūtes 10.
3
Pasniedz pārkaisot ar svaigiem zaļumiem.

Pievienot komentāru

Pupas & graudi