OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Pupas & graudi
2012. gada 25. novembrī, 17:07

Griķu biezputra ar gaļu un plūmēm

0

Griķi stimulē asinsradi un spēcina organismu. Griķos ir daudz celulozes, kas palīdz organismam atbrīvoties no uzkrātajiem sārņiem, dod ātru un ilgstošu sāta sajūtu. Turklāt, arī griķu izmantošana kulinārijā ir pietiekami daudzveidīga.

Pagatavošana

30 min2 porcijas
1

Griķus pārlej ar vārošu ūdeni tā, lai tie ir pilnībā nosegti. Uzliek vāku un ietin segās uz 2 stundām - griķi siltumā paši uzbriedīs.

2

Sīpolu un burkānu sagriež. Gaļu sagriež mazos gabaliņos. Sēnes sagriež uz pusēm. Pannā uzkarsē eļļu un ātri apcep tajā sīpolus ar burkāniem. Pievieno gaļu, šampinjonus un visu kopā cep 2-3 min. Pievieno ūdeni vai buljonu, žāvētas plūmes, krustnagliņas, sāli un piparus pēc garšas un sautē apm. 10 min. Pievieno krējumu un griķus, samaisa un sautē vēl minūtes 10.

3

Pasniedz pārkaisot ar svaigiem zaļumiem.