Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Griķi dārzeņu mērcē

Sastāvdaļas
  • 200 g griķu
  • 4–5 tomāti
  • 2 sarkanās vai dzeltenās paprikas pākstis
  • 2 sīpoli
  • 1 puravs
  • 4 ēdk. eļļas
  • 1 ēdk. sojas mērces
  • 250 ml dārzeņu buljona
  • sāls
Dārzeņu mērci vari papildināt ar sakapātiem zaļumiem vai arī padarīt to mazliet pikantāku ar maltu aso papriku vai maltiem čili pipariem. Ar griķiem labi sader arī karija pulveris.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Griķus ber verdošā sālsūdenī un izvāri mīkstus.
2
Tomātus, iztīrītas paprikas un nomizotus sīpolus sagriez gabaliņos, notīrītu puravu – plānās ripiņās.
3
Dziļā pannā sakarsē eļļu, ieber sīpolus, puravus un papriku un pāris minūtes pasautē. Tad pievieno tomātus, buljonu, sojas mērci un sautē vēl 5–7 minūtes. Iemaisi gatavos griķus.

Pievienot komentāru

Dārzeņu ēdieni