Griķi dārzeņu mērcē
Sastāvdaļas
- 200 g griķu
- 4–5 tomāti
- 2 sarkanās vai dzeltenās paprikas pākstis
- 2 sīpoli
- 1 puravs
- 4 ēdk. eļļas
- 1 ēdk. sojas mērces
- 250 ml dārzeņu buljona
- sāls
Dārzeņu mērci vari papildināt ar sakapātiem zaļumiem vai arī padarīt to mazliet pikantāku ar maltu aso papriku vai maltiem čili pipariem. Ar griķiem labi sader arī karija pulveris.
Pagatavošana 4 porcijas
1
Griķus ber verdošā sālsūdenī un izvāri mīkstus.
2
Tomātus, iztīrītas paprikas un nomizotus sīpolus sagriez gabaliņos, notīrītu puravu – plānās ripiņās.
3
Dziļā pannā sakarsē eļļu, ieber sīpolus, puravus un papriku un pāris minūtes pasautē. Tad pievieno tomātus, buljonu, sojas mērci un sautē vēl 5–7 minūtes. Iemaisi gatavos griķus.