foto: Shutterstock
Dārzeņu ēdieni
2024. gada 12. janvārī, 12:00

Griķi dārzeņu mērcē

Dārzeņu mērci vari papildināt ar sakapātiem zaļumiem vai arī padarīt to mazliet pikantāku ar maltu aso papriku vai maltiem čili pipariem. Ar griķiem labi sader arī karija pulveris.

Pagatavošana

30 min4 porcijas
1

Griķus ber verdošā sālsūdenī un izvāri mīkstus.

2

Tomātus, iztīrītas paprikas un nomizotus sīpolus sagriez gabaliņos, notīrītu puravu – plānās ripiņās.

3

Dziļā pannā sakarsē eļļu, ieber sīpolus, puravus un papriku un pāris minūtes pasautē. Tad pievieno tomātus, buljonu, sojas mērci un sautē vēl 5–7 minūtes. Iemaisi gatavos griķus.