foto: Shutterstock
Dārzeņu ēdieni
2024. gada 14. augustā, 12:00

Pupiņu un pastas salāti

Viegli pagatavojami un svaigi salāti. Noderēs piknika sezonā. Recepti māca Vecrīgas pusdienotavas Spināti un sviests saimniece Ieva Salmane.

Pagatavošana

20 min4 porcijas
1

Novāri pastu al dente. Atdzesē un sajauc ar pupiņām, plāni sagrieztu sīpolu un uz pusēm sagrieztiem tomātiņiem.

2

Pagatavo mērci: sajauc 1 ēdk. smalki rīvētas citrona miziņas, 2 ēdk. citrona sulas, sinepes, cukuru, sāli, eļļu un čili. Sakul, lai cukurs izkūst.

3

Sajauc pupiņas, pastu, sīpolus un tomātus ar mērci. Iemaisi pētersīļus. Gatavs!