Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Pupiņu un pastas salāti

Sastāvdaļas
  • 300 g vārītu vai konservētu pupiņu
  • 100 g neliela izmēra pastas
  • 100 g ķiršu tomātiņu
  • 1 sarkanais sīpols
  • 1 citrons
  • 2 ēdk. eļļas
  • 2 ēdk. sakapātu pētersīļu
  • 1 tējk. maigu sinepju
  • ½ tējk. cukura
  • ¼ tējk. sīki sakapāta čili pipara
  • šķipsna sāls
Viegli pagatavojami un svaigi salāti. Noderēs piknika sezonā. Recepti māca Vecrīgas pusdienotavas Spināti un sviests saimniece Ieva Salmane.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Novāri pastu al dente. Atdzesē un sajauc ar pupiņām, plāni sagrieztu sīpolu un uz pusēm sagrieztiem tomātiņiem.
2
Pagatavo mērci: sajauc 1 ēdk. smalki rīvētas citrona miziņas, 2 ēdk. citrona sulas, sinepes, cukuru, sāli, eļļu un čili. Sakul, lai cukurs izkūst.
3
Sajauc pupiņas, pastu, sīpolus un tomātus ar mērci. Iemaisi pētersīļus. Gatavs!

Pievienot komentāru

Dārzeņu ēdieni