Radi ziemas garšu ar ķirbi: sātīgi un veselīgi ēdieni
foto: Mi
Ķirbja un vistas zupa
Garšīgi

Radi ziemas garšu ar ķirbi: sātīgi un veselīgi ēdieni

Padomu nodaļa

"100 Labi Padomi"

0

Kad ārā valda aukstums un ziemas vakari šķiet bezgalīgi, ķirbis kļūst par ideālu sabiedroto, lai radītu sātīgus un gardus ēdienus. Tas ir bagāts ar vitamīniem, minerālvielām un šķiedrvielām, kas palīdz uzturēt enerģiju un stiprināt veselību arī gada aukstākajā laikā. Turklāt tā spilgti oranžā krāsa piešķir maltītēm ne tikai garšu, bet arī estētisku baudījumu. Vai Tu jau izmanto ķirbi savā ēdienkartē? Ja nē, tad ir pienācis laiks to darīt!

Ķirbis – Tavas veselības sabiedrotais


Ķirbis nav tikai skaists, bet arī ļoti vērtīgs. Tas satur C vitamīnu, kas stiprina imunitāti, kā arī beta-karotīnu, kas uzlabo redzi un ādas veselību. Ķirbī ir maz kaloriju, tāpēc tas ir lielisks sabiedrotais, ja vēlies uzturēt slaidu līniju. Turklāt tā dabīgais saldums ļauj samazināt pievienotā cukura daudzumu desertos.


Idejas ēdieniem ar ķirbi


Vai Tu meklē jaunas idejas? Pamēģini ķirbi izmantot kā pamatu krēmīgām zupām, kuras vari papildināt ar kraukšķīgiem grauzdiņiem. Sautējumos tas lieliski sader ar lēcām vai zirņiem, radot sātīgu un veselīgu maltīti. Ja vēlies ko īpašu, izmēģini cept ķirbi cepeškrāsnī, pievienojot olīveļļu un garšaugus – tas būs lielisks garnējums vai pat pamatēdiens.


Kāpēc izvēlēties ķirbi ziemā?


Ķirbis ir ne tikai veselīgs, bet arī praktisks – to var ilgstoši uzglabāt, nezaudējot uzturvērtību. Tas ir piemērots gan vieglām maltītēm, gan īstiem svētku ēdieniem.
Neaizmirsti, ka ķirbis ir gan garšīgs, gan uzturvielām bagāts produkts, kas padarīs Tavu uzturu daudzveidīgāku un veselīgāku. 
Ļauj ķirbim ienest siltumu un krāšņumu ziemas maltītēs!