Vistas zupa ar ķirbjiem
Sastāvdaļas
- 1,5 l buljona
- 1 kg dažādu vistas gabalu bez kauliem
- 1 kg ķirbja mīkstuma
- 500 g kartupeļu
- 500 g sīpolu
- 300 ml saldā krējuma
- 2–3 ēdk. smalki sakapāta ingvera
- 3 ēdk. eļļas
- sakapāti zaļumi
- malti čili un melnie pipari
- sāls
Zupu var papildināt ar kādu gatavo mērci – karija mērci, čili mērci, bet, ja tā sanāk par biezu, jāpielej vairāk buljona.
Pagatavošana 10 porcijas
1
Vistas gaļu sagriez gabaliņos. Nomizotus kartupeļus, ķirbjus un sīpolus – mazliet lielākos gabalos.
2
Katlā sakarsē eļļu, apcep sīpolus un ingveru, pievieno vistu un arī apcep.
3
Iemaisi kartupeļus un ķirbjus, pieber sāli un garšvielas un pielej buljonu. Vāri aptuveni 30 minūtes.
4
Iemaisi krējumu un zaļumus.