Mājās sālīts lasis 5 minūtēs un daži gardi veidi, kā to pagatavot
foto: Shutterstock
Ietaupi laiku, jo dažos soļos un tikai 5 minūtēs vari sagatavot lasi, kas jau pēc īsa laika būs gatavs baudīšanai!
Garšīgi

Mājās sālīts lasis 5 minūtēs un daži gardi veidi, kā to pagatavot

Padomu nodaļa

"100 Labi Padomi"

Sālīts lasis ir klasika, kas iederas uz ikviena galda – gan ikdienas, gan svētku maltītēs. Piedāvājam trīs vienkāršus un gardus veidus, kā mājas apstākļos pagatavot sālītu lasi.

Sākot ar klasisko metodi un līdz pat izsmalcinātiem variantiem ar zaļumiem un bietēm, šīs receptes būs piemērotas gan tradicionālajiem garšu cienītājiem, gan tiem, kuri vēlas ieviest jaunas nianses. Ietaupi laiku, jo dažos soļos un tikai 5 minūtēs vari sagatavot lasi, kas jau pēc īsa laika būs gatavs baudīšanai!

Pamata metode zivs sālīšanai

5 minūtes + 4 stundas ledusskapī

500 g laša filejas
1 ½ ēdk. rupjā sāls
½ ēdk. cukura

1. Laša fileju nomazgā un rūpīgi nosusini ar papīra dvielīti.

2. Sajauc sāli ar cukuru un dāsni apber zivi. Ierīvē zivi ar sāls un cukura maisījumu un tad cieši ietin pārtikas plēvē.

3. Liec ledusskapī vismaz uz 2 stundām. Pēc tam griez plānās šķēlēs un baudi.  

Gravlax lasis

10 minūtes + 24 stundas marinēšanai

500 g svaigas laša filejas
1 liela cepta vai tvaicēta biete
1 ½ ēdk. sāls
1 tējk. cukura
dilles pasniegšanai

1. Zivij noņem ādu.

2. Sajauc bļodiņā sāli, cukuru un sarīvētu bieti. Ar šo maisījumu aplipini laša fileju un cieši ietin to pārtikas plēvē.

3. Zivi turi ledusskapī vismaz diennakti. Pasniedzot noņem biešu mētelīti, sagriez plānās šķēlēs un uzkaisi kapātas dilles.