Negaidīta vieta virtuvē, kur glabāt banānus, lai tie būtu svaigi vēl nedēļu
foto: Pixabay.com/@ _Alicja_
Ja tev garšo "vidēji" nogatavojušies banāni, vajadzētu apsvērt iespēju tos atdzesēt uzreiz pēc tam, kad tie zaudē zaļo nokrāsu.
Noderīgi ikdienā

Negaidīta vieta virtuvē, kur glabāt banānus, lai tie būtu svaigi vēl nedēļu

Dzīvesstila nodaļa

Jauns.lv

Saglabāt banānus svaigus var būt sarežģīti, un nevienam nepatīk sniegties pēc veselīgas uzkodas un atskārst, ka tā ir pārvērtusies melnā klīsterī.

Lai gan tradicionālais padoms vienmēr bijis veselīgos augļus neturēt ledusskapī, lai tie nekļūtu brūni vēl ātrāk, ne vienmēr tā varētu būt labākā rīcība. Pavārgrāmatu autore un populāras kulinārijas mājaslapas "Gracious vegan" veidotāja Linda Tailere piedāvājusi mazpazīstamu problēmas risinājumu. Ieliekot ledusskapī dzeltenus banānus, tos var uz ilgāku laiku apturēt no sabojāšanās, lai arī ārējā daļa kļūs brūna. "Iekšpusē banāns būs stingrāks nekā istabas temperatūrā atstātie "brāļi un māsas", un garša būs vienlīdz laba," viņa skaidroja. 

Viss gan atkarīgs no personiskiem ieskatiem, saka Linda: "Citiem vārdiem sakot, ja jums garšo "vidēji" nogatavojušies banāni, vajadzētu apsvērt iespēju tos atdzesēt uzreiz pēc tam, kad tie zaudē zaļo nokrāsu. "Es pamēģināju atdzesēt pāris zaļos banānus. Labā ziņa ir tā, ka miziņa nekļuva brūna," saka Linda. "Bet sliktā ziņa, ka banāns iekšā nesāka nogatavoties, tāpēc tas nebija ne salds, ne garšīgs." Tāpēc, lai banāniem piešķirtu ilgāku mūžu, uzglabājiet tos atsevišķi uz virtuves virsmas, līdz tie kļūst dzelteni, bet pēc tam ieliec ledusskapī. Tādējādi to derīguma termiņš var pagarināties par nedēļu.

"Ja tev ir mīksti, saldi, ļoti nogatavojušies banāni, tu skaties uz lieliskiem smūtiju un saldējuma kandidātiem. Vienkārši nomizo un sagriez banānus, izber šķēlītes plastmasas maisiņos un sasaldē maisiņus līdzenā pozā, lai šķēlītes nesaļimst kopā. Kad esi gatavs gatavot savu smūtiju vai saldējumu, tevi gaida tavas saldētās banānu šķēlītes!" iesaka Linda.