Keita Vinsleta par savu dzimšanas dienu: es nevaru izturēt pārsteigumus
foto: Shutterstock
Keitai Vinsletai nākamgad aprit 50!
Slavenības

Keita Vinsleta par savu dzimšanas dienu: es nevaru izturēt pārsteigumus

Santa Hincenberga

Jauns.lv

Šodien, 5. oktobrī, 49. jubileju atzīmē Holivudas aktrise Keita Vinsleta, kura atzina, ka viņai "nepatīk" ideja par pārsteiguma ballīti.

Keita Vinsleta par savu dzimšanas dienu: es nevaru...

"Man nepatīk lielas ballītes, un es nevaru izturēt pārsteigumus. Es vēlos pavadīt šo gadu, paveicot 50 ievērojamas lietas, vai nu tas būtu īpašs pārgājiens, kuru nekad neesmu veikusi, vai vieta, kurā nekad neesmu bijusi, labdarības akti — es veidoju nelielu sarakstu," atklāja godalgotā aktrise, kas nākamgad svinēs 50 gadu jubileju. Arī šogad viņa vienkārši vēlas "svinēt pieticīgi" ar kaut ko mierīgu.

Aktrise, kura sākotnēji bija precējusies ar Džimu Tīrpletonu un kurai ir meita Mia (23) no šīm attiecībām, kā arī 20 gadus vecais Džo no otrā vīra Sema Mendesa un 10 gadus vecais dēls Bērs ar Edvardu Ābelu Smitu, ir bijusi viena no lielākajām Holivudas zvaigznēm gandrīz 30 gadus. Viņa kļuva par ikonu pēc lomas 1997. gada grāvējfilmā "Titāniks", kurā viņa spēlēja kopā ar Leonardu DiKaprio.

Savas karjeras laikā Vinsleta ir ieguvusi daudzus apbalvojumus, tostarp "Oskaru", "Grammy" balvu, divas "Emmy" balvas un piecas "Zelta globusa" balvas.

Atceroties savus sasniegumus, Vinsleta uzsvēra, ka visām sievietēm vajadzētu "stāvēt ar lepnumu" un atskatīties uz paveikto, neizklausoties augstprātīgām.

“Es jūtu milzīgu lepnumu par to, ko esmu spējusi paveikt. Un spēja pateikt, ka esmu lepna uz sevi, ir svarīga, jo tas ir tas, ko es ceru nodot arī citiem — sievietēm vajadzētu spēt stāvēt ar lepnumu, to atzīt un nejusties tā, it kā viņas pārspīlētu savu vērtību," sacīja Keita Vinsleta.

Aprīlī Vinsleta atklāja, ka viņa nevēlas "nekādas dāvanas" savā 50. dzimšanas dienā un plāno darīt "50 neticamas lietas par godu 50 gadu jubilejai," kas ietvertu laipnības aktus, fiziskus sasniegumus un, iespējams, kaut ko līdzīgu jaunu ēdienu nogaršošanai, ko viņa vēl nav mēģinājusi. "Man patiktu kaut kas tāds. Mums nav jāturpina saņemt dāvanas, vai ne? Mēs varam vienkārši darīt lietas, radīt labu pasaulē, un tas ir daudz labāk."

Gadu gaitā Vinsleta ir runājusi par novecošanas priekšrocībām dažādās intervijās, sākot no pārliecības, kas nāk ar gadiem, līdz uzskatam, ka "sievietes kļūst skaistākas, novecojot."