Džolija atsauc prasību pret FIB pēc divus gadus ilgas cīņas par 2016. gada incidentu ar Pitu lidmašīnā
foto: Featureflash Archive / Alamy/ Vida Press
Incidents lidmašīnā pielika punktu abu laulībai.
Slavenības

Džolija atsauc prasību pret FIB pēc divus gadus ilgas cīņas par 2016. gada incidentu ar Pitu lidmašīnā

Izklaides nodaļa

Jauns.lv

Aktrise Andželina Džolija atsaukusi prasību pret Federālo izmeklēšanas biroju (FIB) pēc divus gadus ilgas cīņas saistībā ar bēdīgi slaveno 2016. gada incidentu lidmašīnā ar aktieri Bredu Pitu.

Džolija atsauc prasību pret FIB pēc divus gadus il...

Džolija nesen izbeidza savu juridisko cīņu pret ASV Tieslietu departamentu pēc tam, kad bija iesniegusi lūgumu iegūt vairāk informācijas par aģentūras izmeklēšanu saistībā ar iespējamo vardarbību starp viņu un bijušo vīru Bredu Pitu 2016. gada lidojuma laikā pāri Atlantijas okeānam. Džolija apgalvoja, ka Pits pret viņu un bērniem izturējies nežēlīgi. Plašsaziņas līdzekļi ziņoja, ka Pits pacēlis roku pret dēlu Medoksu. Pits noliedza apsūdzības, norādot, ka tas neatbilst patiesībai. Pēc aktiera domām, Andželīna ar saviem izteikumiem mēģinājusi kaitēt viņa reputācijai.

49 gadus vecā Džolija 25. septembrī iesniedza pieteikumu atteikties no prasības "ar katru pusi sedzot savus izdevumus". Tiesnesis parakstīja rīkojumu nākamajā dienā.

Aktrise iesniedza prasību pret FIB 2022. gada aprīlī, gandrīz sešus gadus pēc tam, kad aģentūra uzsāka izmeklēšanu par iespējamo 2016. gada incidentu, kurā iesaistīti Pits, Džolija un viņu bērni, kas notika privātā lidmašīnā, ceļojot no Francijas uz Losandželosu.

Izmeklēšana tika slēgta divus mēnešus vēlāk bez apsūdzībām pret Pitu, un dažas dienas vēlāk Džolija iesniedza šķiršanās pieteikumu.

Andželina Džolija un Breds Pits

Andželina Džolija un Breds Pits

Džolija apgalvoja, ka "Tieslietu departamenta un FIB slēptā informācija satur pierādījumus par kaitējumu", un informācijas nesniegšana "turpina kavēt viņas centienus nodrošināt nepieciešamo aprūpi un medicīnisko palīdzību bērniem", liecina dokumenti.

Tiek apgalvots, ka 2016. gada strīda laikā Pits, iespējams, "žņaudza vienu no bērniem un iesita citam pa seju". Viņš arī uzlēja "alu un sarkano vīnu" uz viņu un viņu sešiem bērniem. "Bērni lūdza Pitam apstāties," liecina Losandželosas Augstākās tiesas dokumenti. "Viņi visi bija nobijušies. Daudzi raudāja."

Neskatoties uz šķiršanos 2016. gadā, Pits un Džolija vēl nav spējuši atrisināt dažus atlikušos juridiskos jautājumus. Pitam 2021. gadā tika piešķirta 50/50 aizbildnība pār pāra bērniem, taču Džolija cīnījās pret šo lēmumu. Nav skaidrs, kāds pašlaik ir abu statuss attiecībā uz bērnu aizbildnību.

Džolija un Pits joprojām ir iesaistīti arī juridiskā cīņā par viņu kopīgi iegādāto Francijas vīna darītavu Château Miraval, kuru viņi iegādājās 2008. gadā.