Skolas tualetes ar caurspīdīgām durvīm?!? Jekaterinburgā savdabīgi "cīnās ar huligānismu"
Visiem redzams, kas notiek Jekaterinburgas 13. ģimnāzijas tualetē (ekrānuzņēmums no "Telegram")
Pasaulē

Skolas tualetes ar caurspīdīgām durvīm?!? Jekaterinburgā savdabīgi "cīnās ar huligānismu"

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv

Krievijas trešās lielākās pilsētas Jekaterinburgas 13. ģimnāzijā ķērušies pie visnotaļ radikāla līdzekļa, lai cīnītos ar huligānismu skolā, kā arī neļautu skolniekiem tur pīpēt — skolas tualešu durvis nu ir pilnībā caurskatāmas.

Skolas tualetes ar caurspīdīgām durvīm?!? Jekateri...

Šāda metode ne visiem gājusi pie sirds. Neapmierinātie bērnu vecāki uzskata, ka skolniekiem nu ir neērti doties uz tualeti, ja tas ir visiem redzams, un iesnieguši sūdzību prokuratūrā, kā arī pieprasa vismaz daļēji aizkrāsot durvju stiklu.

Vietēji mediji vēsta, ka kāds no skolniekiem bija tik ilgi cieties, ka sasmērēja bikses, kuras viņam nācās mazgāt izlietnē, bet citi skolnieki par viņu ņirgājās.

"Man nepatīk, ka visi redz, ka es aizgāju uz tualeti," sašutumu pauda kāda skolnieka vecmāmiņa. "Ja ar bērniem skolā ir kaut kādas problēmas, lai tad tur iet skolotāji vai vēl kāds, un šo procesu kontrolē, ko viņi tur pīpē vai ko citu dara. Taču tualetes stikla durvis, es kaut ko tādu pirmo reizi redzu."

Savukārt vecāku komitejas locekļi uzskata, ka stikla durvis jau palīdzējušas samazināt kautiņu un vandālisma gadījumu skaitu skolā.

Jekaterinburga nebūt nav pirmā, kur nolēmuši ierobežot skolnieku privātumu. Citā  Krievijas pilsētā Tjumeņā tualetēs uzstādīja novērošanas kameras. Tiesa, 67. skolas direktore vēlāk atzina, ka tie bija maketi.

Tēmas