Viss, kas nepieciešams vienā ciparnīcā? “Huawei” laiž klajā jaunos “GT5” sērijas viedpulksteņus
foto: Izdevniecība Rīgas viļņi
"Huawei" jaunā "GT5" sērija ir klāt. Iedziļināmies dizainā un funkcionalitātē.

Viss, kas nepieciešams vienā ciparnīcā? “Huawei” laiž klajā jaunos “GT5” sērijas viedpulksteņus

Reklāmas projekts

Auto pasaulē burtu salikums GT, kas šifrējas kā “Grand Tourer” nozīmē jaudu, luksusu ilgtspēju. Tie ir automobiļi, kuri radīti ar domu aizvest jūs no punkta A līdz punktam B, neliekot domāt par kompromisiem attiecībā uz ērtībām vai ātrumu. Tieši ar šādu pieeju Ķīnas tehnoloģiju milzis “Huawei” veidojis viedpulksteņu sērijas GT jaunos laikrāžus GT5. Vai tie ir augstākminētā burtu salikuma vērti?

Viedpulksteņa būtība slēpjas tajās neskaitāmajās funkcijās, ko, papildus laika rādīšanai, tas spēj nodrošināt. Mūslaikos tas ir viss, sākot ar iespēju sapāroties ar nēsātāja viedtālruni un atbildēt uz īsziņām, beidzot ar spēju izvest jūs cauri meža takām, izmantojot GPS un sekot līdzi jūsu labsajūtai un ar veselību saistītajai informācijai.

Ik gadu lielie viedierīču ražotāji piedāvā arvien jaunus pulksteņu dizainus un, pēc viņu vārdiem, ar vien labāku funkcionalitāti. Ar katru nākamo gadu, ar vien lielāka daļa no tā ir tīrs mārketings, tamdēļ ar interesi, taču zināmu skepsi ķērāmies pie “Huawei” “GT5” pulksteņu apskates.

Vai jaunais dizains uzrunā?

Pirmos iespaidus par šiem produktiem formulē acis un pirkstu gali. Pulksteņiem kā mūžsenam instrumentam un (ne mazāk svarīgi) modes aksesuāram, šis ir īpaši būtiski.

Pie mums nonāca konkrēti “GT5 Pro” 46mm un “GT5” 41mm modeļi. “GT5 Pro” ļoti ātri piesaka sevi kā augstas kvalitātes veidojumu. Gludā, minimālisma manierē uzmeistarotā ciparnīca un siksniņa kaut kā spēj sevī ietvert sajūtu, ka pie auto dīlera skaties uz glaunu vācu biznesa klases sedanu.

Tas ir stingrs, izturīgs, tam virsū ir tikai pati nepieciešamākā informācija un divas pogas – viena spiežama un grozāma, otra – tikai spiežama.

No apraksta zināms, ka “GT5 Pro” ražots no ļoti augstas kvalitātes titāna sakausējuma. Tā korpusa izmērs – 46mm. Jāsaka, ka pulksteņa korpuss ir izcili sapārots ar melnas, matētas krāsas siksniņu. Sportošanas un tamlīdzīgu fizisku aktivitāšu laikā tā, par spīti svīšanai, lieliski notur viedpulksteni pareizajā vietā, netraucējot to izmantot.

foto: Izdevniecība Rīgas viļņi
Gan "GT5 Pro" 46mm versija (pa kreisi), gan "GT5" 41mm standarta versija uzrunā ar savu plašo iespēju klāstu. Vienlaikus šie divi jaunās sērijas pulksteņi ar savu dizainu spēj uzrunāt dažādus nesātājus.
Gan "GT5 Pro" 46mm versija (pa kreisi), gan "GT5" 41mm standarta versija uzrunā ar savu plašo iespēju klāstu. Vienlaikus šie divi jaunās sērijas pulksteņi ar savu dizainu spēj uzrunāt dažādus nesātājus.

Tikmēr “Huawei” GT5 41mm versija, kas nonāca mūsu rokās, ir veidota kā elegants, smalkāks pretstats – zelta krāsas, augstas kvalitātes nerūsējošā tērauda korpuss un balta siksniņa. Tai gan ir pieejamas vairākas versijas, tostarp, tā dēvētā “Milānas siksniņa” (regulējama, bez caurumiem).

Tīri vizuāli, atšķirībā no sportiskā, skarbākiem, aktīvākiem apstākļiem piemērotā “GT5 pro”, “GT5” 41mm versija vairāk iepatiksies tiem, kuru dzīve aizrit pilsētā un kuriem būtiski ir izpaust sevi apģērbā un stilā.

“Huawei” “GT5” viedpulsteņi piedāvā arī virkni iespēju pielāgot displeju gan vizuālā, gan funkcionalitātes ziņā. Dažas no tām kā prioritāti uztver un atrāda nēsātāja emocionālo stāvokli, citas – izceļ dažādus aktīvam dzīvesveidam svarīgus parametrus – patērētās kalorijas, noteiktas aktivitātes ilgumu un tamlīdzīgi.

Pastāvīga ķermeņa un organisma monitorēšana

Interesanti, taču viedpulksteņi, iespējams, ir vienīgā digitālā laikmeta ierīce ar skārienekrānu, kura iedrošina nevis pavadīt laiku, veroties tajā un ar pirkstiem slidinot tā saturu, bet gan doties ārā, kustēties un dzīvot dzīvi.

“Huawei” “GT5” modeļi piedāvā izcilus rīkus velobraukšanas entuziastiem. Šai nodarbei būtiskie ķermeņa/organisma indikatori, ko monitorēs viedpulkstenis, automātiski būs pieejami un darbosies jūsu viedtālrunī, ļaujot ērti tos pārlūkot reāllaikā, braukšanas brīdī, kopā ar “Huawei” veselības monitorēšanas aplikāciju “Huawei Health App”. Praksē ļoti noderīga izrādījās iespēja pārvaldīt šīs funkcijas ar balss palīdzību. Iestrādātais balss asistents spēj palīdzēt arī tikt cauri blīvākai satiksmei un sastrēgumiem bez nepieciešamības konstanti ieskatīties kartē.

Vispār par organisma funkciju un fizisko aktivitāšu monitorēšanas augsto līmeni paldies ir jāsaka “Huawei” “TruSense System”. Tā ar katru GT pulksteņu paaudzi kļūst labāka.

“GT5” pulksteņos tā ir vēl jaudīgāka un responsīvāka. Ar specifiska algoritma palīdzību (Sunflower Positioning System) “Huawei” ir pārspējis ne vien sevi, bet arī virkni konkurentu funkcijās, kas nodrošina pozicionēšanu un precīzu skrējiena, brauciena, pārgājiena maršruta fiksēšanu.

“GT5” sēriju testējot, nebija iespējas salīdzināt to šajos aspektos ar konkurentiem, taču publiski pieejamie dati liecina, ka atšķirība virknē faktoru ir ievērojama un par labu “Huawei” viedpulksteņiem. Šo noteikti novērtēs tie, kuri skriešanu vai braukšanu ar velosipēdu uztver ļoti nopietni un lūko pēc iespējām ļoti precīzi nomērīt, piefiksēt savu veikumu.

Interesanti, ka “GT5 Pro” pulksteņi piedāvā ko īpašu arī golfa cienītājiem – šim sporta veidam speciāli pielāgotu režīmu, kas monitorēs jūsu veikumus golfa laukumā un atlētiskās spējas, izmantojot golfa nūju. Neticami, taču pulkstenis piedāvā arī vairāk nekā 15 000 digitālas, precīzas reālu golfa laukumu kartes visā pasaulē. Tas palīdz pieņemt “taktiskus” lēmumus laukumā, teju vai no putna lidojuma.

Arī tiem, kuri nodarbojas ar niršanu “Huawei” “GT5 Pro” būs spējīgs asistēt. Šo pulksteņu 4ATM un IP69K ūdens noturības vērtējumi ļauj nirt par 40 metriem dziļāk nekā iepriekš.

Tradicionāli viedpulksteņiem, patiecoties to novietojumam uz rokas, ir arī elektrokardiogrammas analīzes funkcija (ECG).

“GT5 Pro” versijā pie tās ir īpaši piedomāts, ļaujot ar vienu pogas spiedienu acumirklī tikt pie aktuālās informācijas par nēsātāja sirdsdarbību. “Huawei” apgalvo, ka jaunākajos modeļos sirds ritma mērīšanas neprecizitātes pieļaujamā nobīde ir samazināta līdz pat 5bpm.

Vai ir vērts mainīt viedpulksteni?

Tieši noslēdzot šo viedpulksteņu apskatu, gribētos parunāt gan par lietotāja pieredzi, gan tādām pamatvērtībām, kas mūžam būs aktuālas jebkurai viedai ierīcei – baterijas jaudu.

“Huawei” “GT5” sērijas 41mm versija bez uzlādes spēj darboties septiņas dienas, kamēr “GT5 Pro” 46mm versija un “GT5” 46mm versija – pat 14 dienas.

Tas pierādījās arī praksē, pēc vairākām dienām liekot pabrīnīties – kur šis pulkstenis turpina ņemt enerģiju?! Grūti iedomāties sporta aktivitāti, darba nedēļu vai ilgstošu pārgājienu dabā, kuru šīs sērijas pulksteņi nespētu izturēt jums līdzās. Un tas viss vēl nemaz neminot tādu pašsaprotamu funkciju kā baterijas taupīšanas režīmu...

“Huawei” jaunajiem “GT” sērijas pulksteņiem arī nav ierobežojumu, runājot par saderību ar dažādiem viedtālruņiem. Tas sapratīsies gan ar EMUI, gan “Android”, gan “iOS” ierīcēm, kurās ir pieejama “Huawei Health” aplikācija.

Niršanai un golfam izpaliekot vispār, skriešana un braukšana ar velosipēdu gan bija šo pulksteņu testēšanas perioda retākās nodarbes. Tamdēļ droši vien būtiski ir piebilst, ka arī tādās ikdienā biežākās nodarbēs kā saziņa, īsziņu sūtīšana un viedtālruņa lietošana darbam šis pulkstenis lieliski noderēja.

“GT5” nu ir pieejama pilna ciparnīca un, par spīti tam, ka neviens viedpulksteņa korpuss izmēros nav tik liels kā viedtālrunis, to lietot bija patīkami vienkārši.

Latvijā “Huawei” “GT5” 46mm versijas būs pieejamas cenās 279 eiro (Blue Woven) un 249 eiro (Black Fluoroelastomer).

Standarta 41mm pulksteņi maksās 259 eiro (White Composite Leather), 299 eiro (Gold Milanese) un 249 eiro (Blue Fluoroelastomer).

Savukārt 46mm “GT5 Pro” modeļi maksās 379 eiro (Black Fluoroelastomer) un 499 eiro (Titanium), bet 42mm “GT5 Pro” versijas – 499 eiro (White Fluoroelastomer) un 599 eiro (White Ceramic).

Kopumā šāds viedpulkstenis, protams, ir salīdzinoši dārgs ieguldījums, taču, ņemot vērā plašo funkciju klāstu un neapstrīdamo kvalitāti, ir grūti pateikt, ka tā nēsātājs neiegūs patiesu vērtību. Šobrīd laikam pasaulē nav ierīču, kuras par spīti tik nelielam, ērtam izmēram, spēj piedāvāt tik plašu noderīgu funkciju klāstu kā viedpulksteņi.

Ja ir sanācis atklāt to jēgu un burvību, tad “Huawei“ “GT5” sērija pavisam noteikti ir apsverama, domājot par jaudīgāku, vēl labāku atjauninājumu.

Tēmas