4dienas
0stundas
11minūtes
25sekundes

Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
ASV piešķir jaunu militāro palīdzību Ukrainai 400 miljonu dolāru apmērā
foto: EPA/Scanpix
ASV aizsardzības ministrs Loids Ostins un Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis
Pasaulē

ASV piešķir jaunu militāro palīdzību Ukrainai 400 miljonu dolāru apmērā

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv/LETA

ASV aizsardzības ministrs Loids Ostins pirmdien paziņoja par jaunas militārās palīdzības piešķiršanu Ukrainai 400 miljonu dolāru apmērā.

ASV piešķir jaunu militāro palīdzību Ukrainai 400 ...

Ostins to pavēstīja, Kijivā uzsākot sarunas ar Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski. Kā norādīja Ostins, ASV saprot, kas Ukrainā ir likts uz spēles.

"Putina izvēlētā kara iznākums ir svarīgs mums un pasaulei," sacīja Ostins un piebilda, ka šā iemesla dēļ viņš rīko Ukrainas Aizsardzības kontaktgrupas - Ramšteinas formāta - sanāksmi.

Viņš piebilda, ka Ramšteinas koalīcijas ietvaros vairāk nekā 50 sabiedrotie un partneri strādā, lai palīdzētu Ukrainai. Šī koalīcija joprojām ir vienota, lai sniegtu Ukrainai nepieciešamo palīdzību drošības jomā, kas tai nepieciešama, lai gūtu pārsvaru karā:

"Prezidenta Baidena vadībā ASV joprojām ir apņēmušās saglabāt šo atbalstu. Tāpēc es ar prieku šodien paziņoju par apņemšanos ar prezidenta pilnvarām piešķirt 400 miljonu ASV dolāru paketi, lai jūsu spēkiem nodrošinātu papildu munīciju, bruņutransportierus un prettanku ieročus," sacīja Ostins.

Viņš sacīja, ka galvenā uzmanība tiek pievērsta Ukrainas neatliekamo vajadzību apmierināšanai, un tas turpinās.

"Mēs esam apņēmušies arī saglabāt jūsu atbalstu, kā solīts divpusējā drošības nolīgumā, ko jūlijā parakstīja prezidents Baidens," uzsvēra Ostins.