Lielbritānija ievieš sankcijas pret Krievijas militāristiem saistībā ar ķīmisko ieroču izmantošanu Ukrainā
foto: Pexels.com
Londona nestāvēs malā, sastopoties ar šādiem pārkāpumiem, un turpinās izmantot sankcijas pret Krievijas diktatora Vladimira Putina režīmu.
Pasaulē

Lielbritānija ievieš sankcijas pret Krievijas militāristiem saistībā ar ķīmisko ieroču izmantošanu Ukrainā

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv

Lielbritānija ieviesusi sankcijas pret Krievijas Radioloģiskās, ķīmiskās un bioloģiskās aizsardzības spēkiem un to vadītāju Igoru Kirilovu. Sankcijas tika noteiktas saistībā ar ķīmisko ieroču izmantošanu Ukrainā.

Lielbritānija ievieš sankcijas pret Krievijas mili...

Par to ziņo Lielbritānijas valdības preses dienests.

Krievijas karaspēks atzinis, ka ir izmantojis hlorpikrīnu, toksisku vielu, kas pirmo reizi tika lietota Pirmajā pasaules karā. Šis ķīmisko ieroču konvencijas pārkāpums ir nopietns starptautisko tiesību pārkāpums.

Lielbritānijas ārlietu ministrs Deivids Lamijs paziņoja, ka Londona nestāvēs malā, sastopoties ar šādiem pārkāpumiem, un turpinās izmantot sankcijas pret Krievijas diktatora Vladimira Putina režīmu.

Pēc viņa vārdiem, Krievija turpina izmantot necilvēcīgas metodes, un Londona nepieļaus, ka tā izvairās no atbildības.

Aizsardzības ministrs Džons Hīlijs uzsvēra, ka Lielbritānija plāno sodīt par starptautisko tiesību pārkāpumiem un sniegt atbalstu Ukrainai tik ilgi, cik tas būs nepieciešams.

Lielbritānija arī ieviesa sankcijas pret divām Krievijas laboratorijām, kas saistītas ar ķīmisko ieroču izstrādi, un solīja turpināt militāro un finansiālo atbalstu Ukrainai, tostarp sniegt ikgadēju palīdzību 3 miljardu sterliņu mārciņu apmērā.