Aziātus izsmējusī spāņu tenisa zvaigzne nolemj pamest turnīru Ķīnā
foto: AP/Scanpix
Paula Badosa pašlaik WTA rangā ieņem 15. vietu.
Citi sporta veidi

Aziātus izsmējusī spāņu tenisa zvaigzne nolemj pamest turnīru Ķīnā

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Spānijas tenisiste Paula Badosa, kura pagājušajā nedēļā bija redzama sociālajos tīklos demonstrējot rasi aizskarošu žestu, traumas dēļ atsaukusi dalību Uhaņas "WTA 1000" turnīrā.

Aziātus izsmējusī spāņu tenisa zvaigzne nolemj pam...

Badosai otrdien bija jāaizvada pirmās kārtas mačs ar austrālieti Ajlu Tomļanoviču, taču dažas stundas pirms spēles rīkotāji paziņoja, ka pasaules 15. rakete turnīrā nepiedalīsies kuņģa-zarnu trakta slimības dēļ.

Pagājušajā nedēļā Pekinas "WTA 1000" turnīrā, kur Badosa sasniedza pusfinālu, sportistes treneris Pols Toledo sociālajos tīklos publicēja fotogrāfiju, kurā tenisiste redzama ar irbulīšiem pavelkot acu kaktiņus uz āru, kas tiek uzskatīts par rasi aizskarošu žestu.

foto: Ekrānuzņēmums no "Instagram"
Paulas Badosas žests, kas vēlāk tika izdzēsts no sociālajiem tīkliem.
Paulas Badosas žests, kas vēlāk tika izdzēsts no sociālajiem tīkliem.

Kādreizējā ranga vicelīdere pēc kritikas viļņiem atvainojās par savu žestu un skaidroja, ka viņa nav zinājusi, ka šis žests ir aizvainojošs un tiek uzskatīts par rasistisku, savukārt Toledo izdzēsa bildi no sociālajiem tīkliem.

Pērn pēc līdzīga incidenta Starptautiskā Riteņbraukšanas savienība (UCI )diviem riteņbraucējiem par šādu žestu piemēroja naudas sodu, kā arī viņiem bija jāpiedalās izglītojošos kursos ar mērķi cīnīties pret diskrimināciju. Viens no sodītajiem bija igauņu talants Madi Mihkels.