Tūkstošiem iedzīvotāju pēdējā gaitā pavada Maskavā nonāvētos apsargus - aizturēts Krievijas bagātākās sievietes vīrs
foto: Jauns.lv
Apšaudē tika nogalināti 41 gadu vecais Adams Almazovs un 28 gadus vecais Islambeks Elmurzajevs. 
Pasaulē

Tūkstošiem iedzīvotāju pēdējā gaitā pavada Maskavā nonāvētos apsargus - aizturēts Krievijas bagātākās sievietes vīrs

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv / LETA

Ingušijā, Krievijas Ziemeļkaukāza reģionā, tūkstošiem cilvēku pēdējā gaitā pavadījuši divus apšaudē Maskavā uzņēmuma "Wildberries" birojā nonāvētos apsargus.

Tūkstošiem iedzīvotāju pēdējā gaitā pavada Maskavā...

Aizvadītajā trešdienā Maskavas birojā, kur atrodas Krievijas lielākais tiešsaistes mazumtirgotājs "Wildberries", izcēlās apšaude , kuras laikā bojā gāja divi ēkas apsargi. Slepkavībās tiek vainots Krievijas bagātākās sievietes Tatjanas Bakalčukas vīrs Vladislavs, kas tika aizturēts ceturtdien. Kā ziņo mediji, strīds esot izcēlies, jo bijušie mīlnieki nav spējuši vienoties par uzņēmuma nākotni. Šobrīd notiek Bakaļčuku laulības šķiršanas process.

Apšaudē tika nogalināti 41 gadu vecais Adams Almazovs un 28 gadus vecais Islambeks Elmurzajevs.  Trīs apšaudē ievainotie inguši atrodas Maskavas slimnīcās. Saistībā ar apšaudi tika aizturēti 30 cilvēki. Kopumā apšaudē ievainojumus guva septiņi cilvēki, tai skaitā vairāki policijas darbinieki. Un apšaudes pretējās pusēs bijuši ingušu un čečenu tautības pārstāvji. 

Vairāki eksperti pēdējās dienās aktīvi diskutē par incidenta ietekmi uz abu tautu attiecībām, kas arī agrāk bijušas saspīlētas, kā arī Krievijas diktatora Vladimira Putina spējām kontrolēt situāciju, cita starpā ņemot vērā, ka konfliktā iesaistīts viņa tuvākais sabiedrotais - Čečenijas līderis Ramzans Kadirovs.

"Wildberries" ir Krievijas lielākais tīmekļa tirdzniecības uzņēmums. Abu apšaudē nogalināto ingušu mirstīgās atliekas Ingušijā no Maskavas naktī uz sestdienu tika nogādātas ar lidmašīnu. Līdzās ceļiem, pa kuriem tika vesti nogalinātie, bija sastājušies tūkstošiem cilvēku, izrādot cieņu nelaiķiem un viņu ģimenēm.

Apšaude "Wildberries" birojā Maskavas centrā notika trešdien, kad uzņēmuma izveidotājas Tatjanas Bakaļčukas dzīvesbiedrs un uzņēmuma līdzdibinātājs Vladislavs apsargu pavadībā mēģināja iekļūt uzņēmumā.

Vladislavu Bakaļčuku konfliktā ap "Wildberries" atbalstījis Kadirovs. Kopā ar uzņēmēju birojā mēģināja iekļūt arī viņa advokāts, bijušais Čečenijas prokurors.  Starp aizturētajiem ir vairāki čečeni, arī OMON vienības "Ahmat-1" komandiera vietnieks Umars Čičajevs.Platformā "Telegram" Ingušijas tematikas lapās izplatās ziņas, kurās asi kritizēts Kadirovs. Par incidentiem piemiņas pasākumos netiek ziņots. Kadirovs notikumus nav komentējis.