"Ogre" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas sezonu iesāk ar uzvaru
foto: Martels Jānis / Facebook
Gandrīz visu pirmo puslaiku vadībā bija LU.
Basketbols

"Ogre" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas sezonu iesāk ar uzvaru

Sporta nodaļa

Jauns.lv

"Ogre" sestdien savā laukumā ar 90:74 (23:27, 21:19, 17:9, 29:19) uzvarēja "Latvijas Universitāti" (LU), svinot uzvaru savā sezonas pirmajā "Optibet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas (LIBL) spēlē.

"Ogre" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas sezonu ...

Gandrīz visu pirmo puslaiku vadībā bija LU. Trešās ceturtdaļas vidū mājinieki guva 13 punktus pēc kārtas, pēc Reinis Avotiņa trīspunktu metiena izvirzoties vadībā ar 59:50 un vadību līdz cīņas beigām vēl palielinot. Mājiniekiem 17 punktus guva Guntis Sīpoliņš, 13 - Mailss Rasniks, 12 punktus un septiņas atlēkušās bumbas sakrāja Kārlis Žunda, bet desmit punktus un septiņas atlēkušās bumbas - Kristaps Dārgais.

Viesiem 14 punktus un piecas atlēkušās bumbas sakrāja Arnolds Helmanis, bet pa 11 punktiem guva Rūdolfs Švītiņš un Edvards Lucis. Ogres komanda piecās pārbaudes spēlēs bija svinēja divas uzvaras, pēdējā no spēlēm viesos ar 79:84 zaudējot Lietuvas klubai "Telšiai".

"Ogre" starpsezonā ir piesaistījusi amerikāņu saspēles vadītāju Mailsu Rasniku, komandā ir atgriezies Guntis Sīpoliņš, bet komandu ir papildinājuši Reinis Avotiņš un Kārlis Žunda. Studentu komandu arī šosezon turpina vadīt treneris Gunārs Gailītis, un vienīgais, kuram no komandas spēlētājiem ir vairāk nekā 24 gadi, ir spēka uzbrucējs Arnolds Helmanis. LU piecās pārbaudes spēlēs četrreiz ir zaudējusi un reizi spēlējusi neizšķirti, Tallinā cīņu ar Tallinas "TalTech"/"Alexela" beidzot ar rezultātu 75:75.

Otrā dienas spēlē plkst.18.30 cīņu "Arēnā Rīga" uzsāka "Rīgas zeļļi" un "VEF Rīga", maču tiešraidē translējot televīzijas kanālam TV4. Šosezon līgā nespēlē turnīra čempione Ukrainas komanda Slobožanskas "Prometey", kas vasarā pārtrauca darbību.

LIBL šosezon spēlē Latvijas komandas "Latvijas Universitāte", "Liepāja", "Ogre", "Rīgas Zeļļi", "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" "Ventspils" un "VEF Rīga", bet Igauniju pārstāv Tallinas "Kalev"/"Cramo", "Keila", Keilas "Coolbet", "Parnu Sadam", Tallinas "TalTech"/"Alexela", "Tartu Universitāte"/"Maks & Moorits", Raplas "Utilitas" un "Viimsi".

Pamatturnīrā komandas izspēlēs divus apļus, pēc kura astoņas labākās komandas iekļūs ceturtdaļfinālā, cīnoties par vietu finālčetriniekā. Latvijas un Igaunijas labākie vīriešu basketbola klubi apvienotā čempionātā pirmo reizi spēlēja 2019.gada sezonā, kad sacensībās piedalījās 15 komandas. Finālčetrinieka turnīrā par līgas pirmajiem uzvarētājiem kļuva "Ventspils". Pagājušajā sezonā par čempioniem kļuva Slobožanskas "Prometey" basketbolisti.