Ventspils Kāpu promenādes pilnveidošanai aizņemsies teju pus miljonu eiro
foto: ventasbalss.lv
Projektā Kāpu promenādē izbūvēs cietā seguma piebrauktuvi 370 metru garumā.
Novadu ziņas

Ventspils Kāpu promenādes pilnveidošanai aizņemsies teju pus miljonu eiro

Ziņu nodaļa

Jauns.lv / LETA

Ventspils pašvaldība plāno ņemt 492 817 eiro lielu aizņēmumu, lai pilnveidotu Kāpu promenādes infrastruktūru.

Ventspils Kāpu promenādes pilnveidošanai aizņemsie...

Projektā Kāpu promenādē izbūvēs cietā seguma piebrauktuvi 370 metru garumā, gājēju celiņu/veloceliņu 250 metru garumā, stāvvietas un apgaismojumu (26 gaismekļi), tādējādi organizējot gājēju un velobraucēju plūsmu, uzlabojot glābšanas dienestu piekļuvi Baltijas jūras krasta daļai un mazinot antropogēno slodzi šajā pludmales kāpu zonas posmā.

Projekts tiks realizēts saskaņā ar biedrības "Ziemeļkurzemes biznesa asociācija" atklātajā projektu konkursa 2. kārtā - Eiropas Jūrlietu, zvejniecības un akvakultūras fonda pasākuma "Sabiedrības virzītas vietējās attīstības stratēģiju īstenošana" rīcībā "Vides resursu līdzsvarota izmantošana un piekrastes dabas vērtību saglabāšana" programmu.

Lai īstenotu ieceri izveidot "Baltijas jūras piekrastes infrastruktūras pilnveidošana un vides pieejamības uzlabošana Kāpu promenādē", tiks piesaistīti Eiropas Jūrlietu, zvejniecības un akvakultūras fonda līdzekļi (EJZAF): projekta kopējās izmaksas ir 641 931 eiro tajā skaitā plānotais EJZAF finansējums ir 572 304 EUR jeb 90% no attiecināmajām izmaksām.

Aizņēmumu 492 817 eiro projekta realizācijai plānots ņemt Valsts kasē uz desmit gadiem operatīvo naudas līdzekļu nodrošināšanai. Ar saņemtajiem starpmaksājumiem un gala norēķinu plānots dzēst šo kredītu 429 228 eiro, līdz ar to atlikusī kredīta summa prognozēta 63 589 eiro, ko plānots atmaksāt no 2026.gada līdz 2034.gadam.