Valmieras basketbola klubs, nesaskaņojot ar uzņēmumu, izvietojis uz banera karikatūru ar Ziemeļkorejas uzrakstu, skaidro "ZKRP būve"
foto: Ekrānšāviņš
"ZKRP Būve" paziņojusi, ka klubs baneri izlicis nesaskaņojot to ar kompāniju.
Basketbols

Valmieras basketbola klubs, nesaskaņojot ar uzņēmumu, izvietojis uz banera karikatūru ar Ziemeļkorejas uzrakstu, skaidro "ZKRP būve"

Sporta nodaļa

Jauns.lv / LETA

Uzņēmums "ZKRP būve" nācis klajā ar paziņojumu, paskaidrojot, kādēļ uz tās logo Valmieras-Liepājas basketbola spēles laikā parādījies vēstījums par Ziemeļkorejas raķetēm.

Valmieras basketbola klubs, nesaskaņojot ar uzņēmu...

Jau ziņots, ka aizvadītajā dienā Valmieras - Liepājas basketbola spēlē kāds iedzīvotājs laukuma malā pamanījis aizdomīgu reklāmas baneri. Tiešā tulkojumā no korejiešu valodas teksa vēstījums nozīmē "Ziemeļkorejas raķešu projekta būvniecība". Basketbola klubs "Valmiera Glass"/ViA vēstīja, ka "uzticas saviem sponsoriem un viņu sniegtajai informācijai, tādēļ uzraksts uz banera pirms tā izvietošanas nav ticis pārbaudīts. Tāpat klubs informē, ka ir pārtraucis sadarbību ar šo partneri. Tomēr, neilgi pēc basketbola kluba paziņojuma, savu komentāru par notikušo sniegusi arī kompānija "ZKRP būve".

"ZKRP būve" sestdien izplatīja paziņojumu, kurā teikts, ka uzņēmumam saistības ar Ziemeļkorejas raķešu projektu būvi "nekad nav bijis un nebūs". Uzņēmums skaidro, ka nosaukuma "ZKRP būve" "asociēšana ar Ziemeļkorejas raķešu projektēšanas būvi radies lietošanas laikā, kad kāds no draugiem pajautāja, kā tulkojas, uz ko, ar humoru atbildot, tika aši nosaukts pirmais paplašinājums, kas ienāca prātā, radot humora pilnu situāciju, pēc kā arī radās uzņēmuma karikatūra ar hieroglifiem, kas diemžēl ir nonākusi plašākā sabiedrībā un radījusi nevajadzīgas problēmas visām iesaistītajām personām".

Papildus uzņēmums informē, ka "Valmiera Glass"/ViA arī šogad uzrunāja uzņēmumu turpināt vairāku gadu sadarbību, kam "ZKRP būve" piekrita. "Ar nožēlu jāteic, ka klubs, nesaskaņojot ar uzņēmumu, ir izvietojis kluba rīcībā nonākušo karikatūru, nevis oficiālo logo, dēļ kā viss pārpratums ir radies," skaidro "ZKRP būve".

Jau ziņots, ka "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" komanda piektdien "Optibet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas (LIBL) 2024./2025. gada sezonas pirmajā spēlē pārliecinoši pārspēja "Liepāju". Valmierieši ne reizi nebija iedzinējos un savā laukumā bija pārāki ar rezultātu 80:63 (22:13, 23:16, 11:19, 24:14). Uzvarētājiem ar 17 punktiem un piecām rezultatīvām piespēlēm atzīmējās maču no rezervistu soliņa sākušais Džordans Votsons, pa 16 punktiem guva Kelīls Spīrs un Dakvons Smits, kuriem abiem bija attiecīgi deviņas un četras bumbas zem groziem. Artis Ate šajos statistikas rādītājos iekrāja 10+9, bet deviņus punktus guva Verners Kohs.