Pasaulē

TEKSTA TIEŠRAIDE. Krievijas karš Ukrainā: Ukrainas aizstāvjiem vēl nav bijis kaujas kontakts ar KTDR karavīriem

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv

Kopš 2022. gada 24. februāra Krievija īsteno iebrukumu Ukrainā. Kopš kara sākuma ar artilēriju un raķetēm apšaudītas vairākas Ukrainas pilsētas, ik dienu valstī bez mitas skanot trauksmes sirēnām. Bojāgājušo Ukrainas civiliedzīvotāju skaits mērāms vairākos tūkstošos, bet agresorvalsts Krievija ziņas par saviem zaudējumiem neatklāj. Kara dēļ pamest savas mājas un bēgļu gaitās doties nācies miljoniem ukraiņu.

TEKSTA TIEŠRAIDE. Krievijas karš Ukrainā: Ukrainas...

Seko Jauns.lv teksta tiešraidei, lai par jaunākajiem notikumiem uzzinātu pirmais. Iepriekšējās teksta tiešraides arhīvs skatāms šeit un šeit.

Krievijas agresija Ukrainā

Šodien 18:20
Rite apstiprina Ziemeļkorejas karavīru iesaistīšanu karā pret Ukrainu

NATO ģenerālsekretārs Marks Rite pirmdien nosodīja Ziemeļkorejas karavīru iesaistīšanu Maskavas uzsāktajā karā pret Ukrainu, norādot, ka tā ir bīstama kara paplašināšana, kas liecina par Krievijas diktatora pieaugošo izmisumu.

Pēc tikšanās ar Dienvidkorejas izlūkdienestu pārstāvjiem Rite paziņoja, ka var apstiprināt ziemeļkorejiešu vienību nosūtīšanu uz Krievijas Kurskas apgabalu.

Ukrainas armija kopš augusta iegājusi Kurskas apgabalā, kur kontrolē vairākus simtus kvadrātkilometru Krievijas teritorijas.

Šodien 17:53
Ziemeļkoreja Krievijai piegādājusi ieročus par miljardiem dolāru

Ziemeļkorejas ieroču piegādes Krievijai mērāmas miljardos dolāru, pirmdien paziņojis Frīdriha Naumana fonds (FNF).

Kopš Krievijas atkārtotā iebrukuma sākuma Ukrainā 2022.gada februārī Ziemeļkoreja nodevusi Maskavai ieročus par 1,7 līdz 5,5 miljardiem ASV dolāru, lēš vācu domnīca.

Phenjanas ienākumi no militārās sadarbības ar Krieviju varētu pieaugt vēl par vairākiem simtiem miljoniem dolāru, ja karā pret Ukrainu tiktu iesaistīti arī Ziemeļkorejas karavīri, teikts FNF ziņojumā.

Šodien 17:28
Serbija nodos Ukrainai ģeneratorus un transformatorus

Belgrada kā humāno palīdzību nodos Ukrainai ģeneratorus un transformatorus 8,4 miljonu eiro vērtībā, paziņojis Serbijas prezidents Aleksandrs Vučičs.

"Mēs Ukrainai esam savākuši ģeneratorus un transformatorus 8,4 miljonu eiro vērtībā," intervijā kanālam "Prva TV" pavēstīja prezidents.

Palīdzību nodos jaunais Serbijas vēstnieks Ukrainā, norādīja Vučičs.

Šodien 17:11
Borels: Orbāns vizītē Gruzijā nepārstāv ES

Ungārijas premjerministrs Viktors Orbāns vizītē Gruzijā nepārstāv Eiropas Savienību (ES), pirmdien paziņojis ES augstākais pārstāvis ārlietās Žuzeps Borels.

Ungārija šobrīd veic ES rotējošās prezidentūras pienākumus, savukārt Orbāns tiek uzskatīts par Kremļa tuvāko sabiedroto ES.

Orbāns Gruzijā ieradīsies pirmdien un tur, kā sagaidāms, paudīs atbalstu prokrieviskajai partijai "Gruzijas sapnis", kas sevi pasludinājusi par nule notikušo parlamenta vēlēšanu uzvarētāju.

Šodien 16:57
Krievijā plaukst ieroču melnais tirgus

Federālais drošības dienests 28. oktobrī paziņoja, ka atklājis "nelegālo ieroču darbnīcu" tīklu 39 valsts reģionos. Specdienests stāstīja, ka apzinājis un pārtraucis 124 ieroču meistaru darbību no 59 slepenām darbnīcām, kas atrodas, īpaši Maskavā, Sanktpēterburgā, Sevastopolē un tā dēvētajā "DTR".

Pēc FSB datiem, izņemti vairāk nekā 330 šaujamieroči, tostarp bises, granātmetēji, liesmu metēji un mīnmetēji, aptuveni 300 kilogrami sprāgstvielu, 123 elektriskie detonatori un vairāk nekā 633 tūkstoši patronu.

Šodien 16:34
Ukraiņi Kurskas apgabalā no "Bradley" raida raķeti pa krievu karavīriem
Šodien 16:12
Apvienotās Karalistes vēstnieks Ukrainā: Krievija neliecina par miera meklējumiem

Lielbritānija ir paziņojusi par 2,26 miljardu sterliņu mārciņu (3 miljardu dolāru) aizdevumu Ukrainai, kas nodrošināts ar iesaldētiem Krievijas aktīviem, iezīmējot būtiskas izmaiņas Rietumu atbalsta finansēšanā.

Šodien 15:48
Krievu karavīrs Zaporižjas apgabalā nošāvis 10 guļošus cīņu biedrus

2024. gada 26. oktobra naktī Zaporižjas apgabala Novopokrovkas apgabalā 38. atsevišķās motorizētās strēlnieku brigādes 2. uzbrukuma rotas "V" karavīrs Maksims Andrijovičs Fedorenko nošāva desmit savas vienības guļošos krievu karavīrus un aizbēga uz Polohi.

Šodien 15:33
Ukraiņi ar FPV droniem veic triecienus pa krievu iebrucējiem
Šodien 15:10
Divi "Switchblade-600" kamikadze droni Doneckas apgabalā trāpa krievu iebrucēju Tor-M2 pretgaisa aizsardzības sistēmai
Rādīt vairāk

Karš Ukrainā sākās, Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam ceturtdien, 24. februārī, negaidīti sakot runu Krievijas televīzijā, paziņojot par "militāru operāciju" Ukrainā un aicinot Ukrainas armiju "'nolikt ieročus".

"Es esmu pieņēmis lēmumu par militāru operāciju," sacīja Putins neilgi pirms plkst.6 (plkst.5 pēc Latvijas laika). 

Viņš apgalvoja, ka operācijas mērķis ir civiliedzīvotāju aizsardzība un tā ir atbilde uz draudiem no Ukrainas puses. Putins piebilda, ka Krievijai nav mērķis okupēt Ukrainu un ka atbildība par asinsizliešanu gulstas uz Ukrainas '"režīmu".

Putins brīdināja pārējās valstis, ka jebkāds mēģinājums iejaukties Krievijas rīcībā novedīs pie "sekām, kādas tās nekad nav redzējušas".