Straujuma un Merkele. Vai tiešām šīs politiķes ir tik līdzīgas? FOTO
Internetā sākusies plaša Straujumas un Merkeles salīdzināšana, taču abas sievietes vieno vien vizuāla līdzība
Sabiedrība
2014. gada 7. janvāris, 19:43

Straujuma un Merkele. Vai tiešām šīs politiķes ir tik līdzīgas? FOTO

Jauns.lv

Kamēr Latvijā beidzot izvēlēts premjerministra kandidāts, jebšu kandidāte -Laimdota Straujuma, kļūstot par pirmo sievieti Latvijas vēsturē, kurai uzticēti premjerministra pienākumi, internetā jau izskan Straujumas salīdzinājums ar Vācijas kancleri Merkeli.

Daudzi cilvēki sociālajos tīklos ievērojuši Straujumas un Merkeles vizuālās līdzības, sakot, ka abām dāmām ir pilnīgi identiski sejas vaibsti un līdzīgas frizūras, tomēr par simpātiskāku sabiedrība uzskata Vācijas kancleri Angelu Merkeli. Sociālajās vietnēs izteiktas arī cerības, ka Straujuma spēs pieņemt lēmumus un risināt valsts problēmas tikpat veiksmīgi, kā to dara Merkele.

Lai gan vizuālā līdzība Laimdotas Straujumas un Angelas Merkeles izskatā ir patiesi saskatāma, pētījām, vai abas dāmas vieno vēl citas lietas.

Protams, apskatot vairākas fotogrāfijas, ir skaidrs – līdzība nenoliedzama, salīdzināmas ir gan frizūras, gan sejas vaibsti, taču, izpētot Laimdotas Straujumas un Angelas Merkeles dzīves gājumu, var secināt – līdzība ir vairāk vizuāla.

Galvenā lieta, kas vieno abas amatpersonas – Merkele ir pirmā sieviete Vācijas kanclera amatā, tāpat kā Straujuma – varētu kļūt par pirmo sievieti premjerministra amatā Latvijā. Vēl par vienojošu iezīmi varētu uzskatīt ekonomikas un matemātikas zināšanas, kas gan Straujumai, gan Merkelei ir augstā līmenī.

Taču daudz vairāk ir atšķirīgo iezīmju, proti, sievietēm ir atšķirīgs vecums, profesionālās un izglītības gaitas, un pat tik nenozīmīgas lietas, kā atšķirīgs horoskops un ģimenes stāvoklis.

Kasjauns.lv/ Foto: no Rīgas viļņu arhīva, Edijs Pālēns, Ieva Lūka, Ieva Čīka, EPA, AFP, LETA, All Over Press