Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Straujuma: nodokļi līdz nākamajām Saeimas vēlēšanām netiks mainīti
Straujuma pastāstīja, ka topošās koalīcijas partiju finanšu un ekonomikas darba grupa, svētdien pieņēmusi lēmumu, ka nodokļi līdz nākamajām Saeimas vēlēšanām, kas būs šogad rudenī, mainīti netiks.
Politika

Straujuma: nodokļi līdz nākamajām Saeimas vēlēšanām netiks mainīti

Jauns.lv

Nodokļi līdz nākamajām Saeimas vēlēšanām netiks mainīti, svētdien TV3 raidījumā "Nekā personīga" sacīja Ministru prezidenta amata kandidāte Laimdota Straujuma.

Straujuma: nodokļi līdz nākamajām Saeimas vēlēšanā...

Viņa pastāstīja, ka topošās koalīcijas partiju finanšu un ekonomikas darba grupa, svētdien pieņēmusi lēmumu, ka nodokļi līdz nākamajām Saeimas vēlēšanām, kas būs šogad rudenī, mainīti netiks. "Mēs turpināsim iesākto [pašreizēja premjera Valda] Dombrovska valdības kursu fiskālās politikas jomā," teica Straujuma.

Vienlaikus viņa atzina, ka darba grupā bijušas diskusijas par mikrouzņēmuma nodokli, un nākamās valdības deklarācijā , visticamāk, tiks ierakstīts, ka pārrunas par to tiks turpinātas. "Ir politiskās partijas, kas uzskata, ka līdz šim pieņemtā vienošanās ir jāprecizē," teica Straujuma, norādot, ka šīs partijas bijušas Zaļo un zemnieku savienība, kā arī Nacionālā apvienība.

Arī Cēsu novada domes priekšsēdētājs Jānis Rozenbergs, kurš ir viens no "Vienotības" pārstāvjiem ekonomikas un finanšu darba grupā, norādīja, ka nekādus jautājumus, kas saistīti ar budžetu, līdz nākamajām Saeimas vēlēšanām nav paredzēts aizskart, un plānots turpināt Dombrovska valdības uzsākto kursu.

Straujuma  iepriekš pauda, ka plāno vairāk pievērsties mikroekonomikas problēmām, vienlaikus turpinot līdzšinējās valdības kursu makroekonomikā.

Par valdības galvenajiem uzdevumiem Straujuma uzskata darbu pie Eiropas Savienības struktūrfondiem, Zolitūdes traģēdijas analizēšanas, izglītības, kā arī sociālās nevienlīdzības mazināšanas.

Ekonomikas un finanšu darba grupā no "Vienotības" strādā premjera amata kandidāte Straujuma, premjers Valdis Dombrovskis, satiksmes ministrs Anrijs Matīss un Cēsu novada domes priekšsēdētājs Rozenbergs. No Reformu partijas – ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts, Saeimas deputāti Zanda Kalniņa - Lukaševica un Jānis Ozoliņš, kā arī Rīgas domes deputāte Inga Antāne.

Zaļo un zemnieku savienību šajā darba grupā pārstāv Saeimas deputāti Dana Reizniece – Ozola, Jānis Dūklavs, Gunārs Ansiņš un Ingmārs Līdaka, NA – Saeimas frakcijas vadītājs Einārs Cilinskis, Eiroparlamenta deputāts Roberts Zīle, deputāts Romāns Naudiņš un bijušais satiksmes ministrs Kaspars Gerhards. Darba grupā piedalās arī neatkarīgais deputāts Jānis Upenieks.

BNS/Foto: Edijs Pālens/LETA