1dienas
19stundas
37minūtes
50sekundes

Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Kultūra

"Animācijas brigādes" filmas nominētas Starptautiskajam Berlīnes kinofestivālam

Jauns.lv

Filmu studijas "Animācijas brigāde" filmas ir nominētas 64. Starptautiskajam Berlīnes Filmu festivālam kategorijā "Generation Kplus", informēja Filmu studija "Animācijas brigāde" filmu projektu asistente Katrīna Cimermane.

"Animācijas brigādes" filmas nominētas Starptautis...

Filmu festivālam izvirzītas režisores Daces Rīduzes animācijas filma "Sārtulis" un Jāņa Cimmermaņa "Vāsa". 64.Starptautiskais Berlīnes Filmu festivāls notiks no 6.februāra līdz 16.februārim. Festivālā šīs filmas piedzīvos arī pasaules pirmizrādi.

Februāris ir arī Latvijas rakstnieces un ilustratores Margaritas Stārastes-Bordevīkas jubilejas mēnesis. Rīdūzes filmas "Zīļuks", "Sārtulis" un "Kraukšķītis", kuras ir ekranizētas pēc rakstnieces grāmatu motīviem, 2.februārī būs skatāmas televīzijā LTV1 programmā.

Februārī Rīdūze kopā ar studijas māksliniekiem, par godu rakstnieces jubilejai, aizsāks ceļojošo radošo darbnīcu bērniem "Kraukšķīša draugi". Studijas komanda dāvās bērniem iespēju tuvāk iepazīties ar rakstnieces radītajiem tēliem animācijā un izmēģināt roku animācijas filmiņas veidošanā.

LETA