Latvijā slaveni ogrēnieši iestudē mūziklu par Ogres Zilo kalnu milzi. FOTO
Ogrēniešiem tagad ir savs mūzikls par vietējo varoni „Ogres Zilo Kalnu milzi”. Nikolajs Puzikovs mūziklā atklāj savas jūtas Zanei Briškai, taču daiļajai jaunietei patīk cits puisis.
Kultūra
2014. gada 28. janvāris, 16:47

Latvijā slaveni ogrēnieši iestudē mūziklu par Ogres Zilo kalnu milzi. FOTO

Jauns.lv

Ogrē nodibināts Muzikālais teātris, kurā darbojas jau tādi Latvijā zināmi dziedātāji kā Antra Stafecka, Artūrs Mangulis, Nikolajs Puzikovs, grupas „Colt” solists Atis Ieviņš un citi. Nupat kā Muzikālā teātra radošā komanda Ogres Kultūras centrā prezentēja savu pirmo veikumu mūziklu „Ogres Zilo kalnu milzis”.

Jaunizveidotajā Ogres Muzikālajā teātrī apvienojušies 13 Ogres mākslinieki: Antra Stafecka, Fox Lima jeb īstajā vārdā Alise Ketnere, grupas „Colt” solists Atis Ieviņš, Nikolajs Puzikovs, Zane Briška, Sintija Ģēģere, Ilze Skarbule, Dāvis Mazurenko, Emīls Mangulis, Agate Albekeite. Savukārt Muzikālā teātra valdes priekšsēdētāja amata pienākumus uzņēmies Latvijas Nacionālās operas Simfoniskā orķestra mākslinieks un dažādu muzikālo projektu dalībnieks Vairis Nartišs, horeogrāfe un režisore ir Linda Mangule, bet radošu virsvadību uzņēmušies Artūrs Mangulis.

„Es zināju, ka kādreiz tas piepildīsies - Ogrei būs savs mūzikls, savs muzikālais teātris un pašiem savi Ogres mūziķi, kurus atpazīst ikviens Latvijas iedzīvotājs. Visi solisti savulaik sākuši, bet daži joprojām turpina apgūt vokālās iemaņas  mūsu vokālajā studijā Ogres Valsts ģimnāzijā. Visi piedalījušies lielākos vai mazākos valsts mēroga un starptautiskos vokālistu konkursos, TV šovos un citos muzikālos projektos. Nu jau liela daļa no viņiem kļuvuši par Latvijā atpazīstamiem un iemīļotiem māksliniekiem,” tā jaunizveidotā Muzikālā teātra dalībniekus slavē Mangulis.

Artūrs Mangulis ir aktīvs Ogres novada radošās dzīves veidotājs, ar mūziku nodarbojas arī viņa ģimene – sieva Linda, dēls Emīls, kura izpildītā dziesma „Es esmu dinamīts” kļuvusi par hītu Latvijas jauniešu vidū, kā arī mazā māsa Laima. Muzikālajā teātrī un jauniestudētajā mūziklā „Ogres Zilo kalnu milzis” Manguļu ģimene darbojas pilnā sastāvā. Jau 2014. gada vasarā Ogres Muzikālais teātris savu iestudējumu ieplānojis vest tautās un izrādes paredzēts spēlēt pa visu Latviju.

Kasjauns.lv/Foto: Santa Sergejeva