Nacionālais teātris piemin savu "mīļo meli" Kārli Sebri 100. jubilejā. VIDEO
Kārlis Sebris (1914–2009) bija viens no iemīļotākajiem un talantīgākajiem latviešu aktieriem.
Kultūra
2014. gada 18. februāris, 23:38

Nacionālais teātris piemin savu "mīļo meli" Kārli Sebri 100. jubilejā. VIDEO

Jauns.lv

Viņam, puisim no laukiem, paredzēja skatuves mīlnieka karjeru. 10 pirmos gadus viņš uz skatuves pienesa, atnesa, pieteica, iestarpināja, klusēja. Radošo neapmierinātību atšķaidīja draugu kompānijā. Bija jāpienāk Vīskreļa lomai Blaumaņa lugas „Ugunī" iestudējumā 1948. gadā, lai atklātos viņa spožais raksturotāja talants.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Liekas, šodien no debess maliņas viņš skatās uz mums lejup un rāda savu tik labsirdīgo, omulīgo smaidu. Un pārjautā: „Vai kāds domāja, ka no manis reiz iznāks kas dižs?" Otrdien Latvijas Nacionālais teātris pieminēja savu Kārli Sebri viņa 100 dzimšanas dienā.

Teātra foajē notika speciālu Sebrim veltītu "Latvijas Pasta" aplokšņu zīmogošana. Jaunā aploksne izdota 1000 eksemplāru tirāžā, un uz tās redzams Sebra portrets. Aploksnes autors ir mākslinieks Ģirts Grīva.

Pēc tam plkst.14.20 teātra pārstāvji devās uz Meža kapiem, kur notika aktierim veltīts piemiņas brīdis.

Vakarā plkst.18.30 Aktieru zālē risinājās Sebrim veltīts piemiņas pasākums, kurā piedalījās Baiba Indriksone, Lolita Cauka, Lāsma Kugrēna, Zane Jančevska, Rita Melnace. Mihails Kublinskis, Mārcis Maņjakovs, Voldemārs Šoriņš un Valdis Zilveris.

Kārlis Sebris (1914–2009) bija viens no iemīļotākajiem un talantīgākajiem latviešu aktieriem, kurš paralēli darbam Latvijas Nacionālajā teātrī filmējies arī daudzās kādreizējās Rīgas kinostudijas un citu bijušās Padomju Savienības kinostudiju filmās. Aktieris apbalvots ar Triju Zvaigžņu ordeni. Latvijas Nacionālais teātris bija aktiera darbavieta kopš 1938.gada.

Kasjauns.lv, LETA/ Video: LTV Panorāma / Foto: Ieva Čīka/ LETA