Ķirsis: galvenais izaicinājums – nodrošināt Dzintaru koncertzāles repertuāru visu gadu
Ķirsis norāda, ka pēc rekonstrukcijas no vasaras sezonas koncertzāles tā pārtaps par regulāras darbības koncertzāli un līdz ar to mainīsies arī repertuāra īpatsvars.
Kultūra
2014. gada 22. februāris, 17:20

Ķirsis: galvenais izaicinājums – nodrošināt Dzintaru koncertzāles repertuāru visu gadu

Jauns.lv

Galvenais izaicinājums būs nodrošināt Dzintaru koncertzālē kvalitatīvu repertuāru visa gada garumā, sacīja jaunieceltais koncertzāles vadītājs Guntars Ķirsis.

"Mainīsies koncertzāles funkcija kā tāda," paskaidroja Ķirsis, norādot, ka pēc rekonstrukcijas no vasaras sezonas koncertzāles tā pārtaps par regulāras darbības koncertzāli un līdz ar to mainīsies arī repertuāra īpatsvars.

"Šobrīd, protams, koncertzālē dominē izklaides industrija. Nākot klāt otrai zālei, visas sezonas garumā šis īpatsvars izlīdzināsies, un mums būs iespēja piedāvāt profesionāli kvalitatīvus pasākumus, kuri Jūrmalā sezonas laikā pašlaik, varētu teikt, nenotiek vispār," sacīja Ķirsis, piebilstot, ka arī "tas viss ir vajadzīgs un dod Jūrmalai ekonomisko pienesumu, un tam ir sava vieta". Ķirsis lielu akcentu plāno likt uz Jūrmalas jauno zāli, kura darbosies visu gadu.

"Es noteikti redzu, ka Dzintaru koncertzāle iekļausies koncertzāļu apritē," kuras pašlaik tiek arī būvētas un jau ir uzbūvētas, un iekļausies loģiskā sadarbības sistēmā ar pārējām koncertzālēm, uzsvēra Dzintaru koncertzāles jaunais vadītājs.

Ķirsis paliks arī "Latvijas Koncertu" vadītāja amatā.

Jau vēstīts, ka kopš 2012.gada norit Dzintaru koncertzāles rekonstrukcija, kuru plānots pabeigt šā gada nogalē. Pēc rekonstrukcijas Dzintaru koncertzāles Mazā (slēgtā) zāle būs izmantojama visu gadu.

BNS/Foto: Ieva Lūka/LETA