Dons triumfē mūzikas ierakstu gada balvā "Zelta mikrofons 2013". FOTO
Par gada labāko dziesmu atzina Dona izpildīto "Pēdējā vēstule".
Kultūra
2014. gada 5. marts, 23:39

Dons triumfē mūzikas ierakstu gada balvā "Zelta mikrofons 2013". FOTO

Jauns.lv

Trešdienas vakarā Latvijas Nacionālajā teātrī pasniegta Mūzikas ierakstu gada balva "Zelta mikrofons 2013" kopumā 19 nominācijās.

Mūzikas ierakstu gada balvu akadēmiskās mūzikas jomā saņēma Valsts akadēmiskais koris ar "At The Foot of the Sky", par labāko koncertalbumu atzīts Latvijas Radio kora "Imants un Ziedonis", labākais albums bērniem ir Ilgas Reiznieces "Gadapkārti. No vasaras līdz ziemai /Gadapkārti. No ziemas līdz vasarai".

Par koncerta DVD ierakstu balvu saņēma "Prāta Vētras" "Vēl viena klusa daba". Labākā elektroniskās mūzikas albuma balvu ieguva koncerts septiņiem sintezatoriem un Kaspars Tobis. Savukārt labākā videoklipa balva tiek "Instrumentiem", bet par labāko džeza un blūza mūzikas albumu apbalvo "Latvian Blues Band".

Labākais tautas mūzikas albums ir bungu un dūdu grupas "Auļi" "Dižducis", savukārt labākais "pop/rock" mūzikas albums – "The Sound Poets" "Tavs stāsts". Labākā metāla un rokmūzikas albuma balvu saņem "No vāka līdz vākam", bet balvu par labāko alternatīvās mūzikas albumu – grupa "Elkupe", savukārt "Radiohits 2013" ir Dona "Signāls"!

Nominācijā "Labākā debija" balvu saņēma grupa "Siren-UP". Labākais kantri un šlāgermūzikas albums ir Žorža Siksnas un trio "Limonāde" "Mēs tikāmies". Par labāko metāla un rokmūzikas albumu atzīts grupas "Rūsa" "No vāka līdz vākam", par labāko hiphopa albumu – Pikaso "Satikšanās vietu mainīt nedrīkst", bet par labāko popmūzikas albumu balvu saņem "Otra puse".

Mūzikas ierakstu gada balvu par labāko dziesmu saņem saņem Dons par dziesmu "Pēdējā vēstule".

Balvu par mūža ieguldījumu saņēma grupa "Pērkons".

Mūzikas ierakstu gada balva "Zelta mikrofons" ir nozīmīgākais apbalvojums Latvijas populārajā mūzikā. To organizē Latvijas skaņu producentu, izdevēju un izplatītāju apvienība LaMPA sadarbībā ar Latvijas izpildītāju un producentu apvienību LaIPA.

Dons - Pēdējā vēstule:

Mūzikas ierakstu gada balvas "Zelta mikrofons 2013" pasniegšana 2014.gada 5.martā

gallery icon


BNS/Foto: Mārtiņš Ziders