E-taloniem beidzas derīguma termiņš
Pārbaudiet sava e-talona derīguma termiņu, lai izvairītos no nepatīkamiem pārsteigumiem.
Runā Rīga
2014. gada 25. marts, 13:11

E-taloniem beidzas derīguma termiņš

Jauns.lv

Desmitiem tūkstošu rīdzinieku, kuri sabiedriskajā transportā lieto zilos e-talonus, tuvākajos mēnešos beidzas to derīguma termiņš un tos nepieciešams nomainīt pret jauniem.

E-talonu sistēmu Rīgas satiksme ieviesa 2009. gada pavasarī. Zilie e-taloni ir visai ērti, vienā plastmasas kartiņā var ielādēt gan mēnešbiļeti konkrētam maršrutam, gan braucienus. Taču – talona derīguma termiņš ir pieci gadi, kas šogad beidzas vairāk nekā 150 000 rīdzinieku.

Pārsvarā rūpe pensionāriem

Tas nozīmē, ka, beidzoties termiņam, zilais e-talons vairs nebūs derīgs, un tajā vairs nevarēs ielādēt jaunus braucienus. Tiem, kuri pērk dzeltenos e-talonus, nav jāsatraucas – šī biļete noteiktam braucienu skaitam būs derīga vienu gadu, tāpat kā līdz šim.

No aprīļa e-talona derīguma termiņš beidzas 36 000 rīdzinieku, pārsvarā pensionāriem, kuri tiesības braukt bez maksas Rīgas sabiedriskajā transportā saņēma 2009. gada pavasarī – sākot no marta. Datums, kad beidzas termiņš, ir uzdrukāts uz personalizētā e-talona.

Lai vecos e-talonus nomainītu pret jauniem, jādodas uz kādu no Rīgas satiksmes klientu apkalpošanas centriem. Jauno e-talonu termiņš būs desmit gadi, tātad divreiz ilgāks, nekā pašreiz.

Kā mainīt e-talonu

Pieteikties un nomainīt veco talonu pret jauno var vairākos veidos:

* reģistrējoties un elektroniski aizpildot pieteikuma veidlapu Rīgas satiksmes mājaslapā www.rigassatiksme.lv sadaļās sadaļā E-talona derīguma termiņš. To var izdarīt, autorizējoties tikai ar savu internetbankas profilu vai elektronisko parakstu. Šajā lapā arī var izvēlēties, kurā Rīgas satiksmes klientu apkalpošanas centrā saņemt jauno e-talonu.

* iepriekš www.rigassatiksme.lv reģistrējoties uz vizīti Rīgas satiksmes klientu apkalpošana centrā, lai nebūtu jāstāv rindā, un tad arī saņemt e-talonu.

* doties uz Rīgas satiksmes klientu apkalpošanas centru un rindas kārtībā saņemt e-talonu.

* dodoties uz Rīgas satiksmes klientu centru, līdzi jāņem pase vai ID karte. Tur arī jūs nofotografēs, lai e-talonā varētu ielādēt jūsu portretu. Pasažieriem tas neko nemaksās: veco e-talonu pret jauno mainīs par velti. Ja tomēr vecais e-talons ir kaut kur noklīdis, nāksies šķirties no 2,85 eiro.

*Rīdziniekiem ir arī iespēja veco e-talonu nomainīt pret Rīdzinieka karti, kas nākotnē varētu garantēt arī citas atlaides.

Rīgas satiksmes valdes priekšsēdētājs Leons Bemhens prognozē, ka aprīlī e-talonu nomaiņu paspēs veikt visi, kam tas nepieciešams. Aprīlī e-talona termiņš beidzas 36 000 rīdziniekiem, maijā – 27 000, jūnijā – 40 500, jūlijā un augustā – 9000, gada pēdējos mēnešos – mazāk.

Braucieni nekur nepazudīs

Savukārt nepersonalizēto e-talonu derīguma termiņu uzzināt ir mazliet sarežģītāk, ja vien pats neatceraties, kad to nopirkāt. To uzzināt var jebkurā e-talonu tirdzniecības vietā, lūdzot pārdevējam kartes satura izdruku. Tajā arī būs rakstīts, kad termiņš beidzas.

Nomainot veco e-talonu pret jaunu, visi tajā ielādētie, bet neizmantotie braucieni tiks pārcelti uz jauno karti, uzsver Rīgas satiksmes preses sekretārs Viktors Zaķis.


Elmārs Barkāns/Foto: Edijs Pālens/LETA