Reģionu Alianse gatavojas pašvaldību vēlēšanām
Partijas "Reģionu alianse" priekšsēdētājs Andrejs Ence.
Politika
2016. gada 2. decembris, 14:28

Reģionu Alianse gatavojas pašvaldību vēlēšanām

Jauns.lv

RA Rīgas nodaļa jau kopš vasaras aktīvi gatavojas Rīgas pašvaldības vēlēšanām. Ir izstrādāts pasākumu kopums, ko realizēt, nonākot darbā Rīgas domē. Liela uzmanība tiek veltīta problēmām, kas skar ikvienu rīdzinieku – autotransporta sastrēgumi un ielu seguma uzturēšana kārtībā, Rīgas pilsētas saimnieciskā darbība. Deputātu kandidāti darba grupās iet soli pa solim Rīgas patreizējās domes komiteju darba pēdās, lai izanalizētu, ko darītu savādāk – ar krietna saimnieka rūpību.

RA Rīgas nodaļa, gatavojoties Rīgas pašvaldības vēlēšanām ir izstrādājusi galvenos uzdevumus, mērķus, pasākumus, ko plāno realizēt, nonākot Rīgas domē pēc pašvaldību vēlēšanām 2017. gada pavasarī. Viena no prioritātēm ir pasākumi autotransporta sastrēgumu mazināšanai Rīgas ielās.  Park&Ride patreizējā mehānisma analīze un  iedarbināšana, saskaņā ar pilsētas realitātēm. Satiksmes plūsmu optimizēšana Rīgā.

“Domājam, ka ikvienam Rīgas iedzīvotājam ir tiesības gūt skaidru un nepārprotamu informāciju par to, kas nosaka to izmaksu aprēķinu, ko ikdienā par dažādiem pašvaldības uzņēmumu pakalpojumiem jāmaksā ikvienam rīdziniekam, mājsaimniecībai. Tādēļ ir svarīgi nodrošināt šo iestāžu darba caurskatāmību,” uzsver Rīgas nodaļas vadītājas vietnieks Arnolds Babris.

RP SIA “ Rīgas satiksme”  saimnieciskās darbības uzlabošana un veids, kā to izdarīt iespējami īsā laika periodā, ir nodaļas darba grupas nopietnākais izaicinājums. Braukšanas biļešu cenas samazināšana, panākot sabiedrībai pieejamu informāciju par saimnieciskajiem darījumiem “Rīgas satiksmē”  nevar likt gaidīt gadiem. Tam jānotiek jau rudenī pēc vēlēšanām, kad Rīga atsāk strādāt pilnā darba režīmā.

Tiek izvērtētas iespējas un efektīvākie varianti SIA “Rīgas namu pārvaldnieks”  darbības reorganizācijai. Nododot lielu funkciju daļu privātajam sektoram, var  panākt efektīvu konkurenci starp namu apsaimniekotājiem. Tā rezultātā ievērojami samazināsies namu apsaimniekošanas pakalpojumu cenas Rīgas iedzīvotājiem – ir pārliecināti RA Rīgas nodaļā.

Šodienas aktualitāte – sniegs Rīgas ielās un posts, kas tiek nodarīts pilsētas iedzīvotājiem un viesiem ilgtermiņā. Reģionāļu domas ir konceptuāli mainīt ielu uzturēšanas kārtību ziemas periodā. Tā vietā, lai kaisītu ielas ar sāli un smiltīm, pāriet uz noteiktas frakcijas granīta šķembām, padarot Rīgu tīrāku, ekoloģiskāku, patīkamāku un  pievilcīgu arī ziemas mēnešos un novēršot smilšu, sāls putekļu mākoņus pavasarī un vasarā. Saudzējot rīdzinieku apavus, drēbes un plaušas, kā arī autotransportu un ēku fasādes.

Patreiz tiek veiktas gana plašas, aktīvas sarunas ar potenciālajiem partneriem un gatavoti kandidātu saraksti uz pašvaldības vēlēšanām Rīgā, 2017. gada 3.jūnijā.

Karlīna Timofejeva / Foto: Elvis Dāgs Vīgants/LETA