Brekte atklāj izstādi ar militāru tematiku "Arsenāls". FOTO
Kristians Brekte ir viens no Latvijas atraktīvākajiem māksliniekiem, kas pazīstams ar visai provokatorisku plosīšanos instalāciju mākslas lauciņā.
Kultūra
2016. gada 2. decembris, 12:40

Brekte atklāj izstādi ar militāru tematiku "Arsenāls". FOTO

Jauns.lv

Ceturtdien, 1. decembrī Latvijas Nacionālā mākslas muzeja izstāžu zālē „Arsenāls” tika atklāta mākslinieka Kristiana Brektes izstāde ar tādu pašu nosaukumu – „Arsenāls.” Izstādi apmeklēja arī sabiedrībā zināmi mākslas mīļotāji.

Izstādes atklāšanā bija ieradušies gana daudz Kristiana Brektes talanta cienītāji, kuri mākslinieku sveica gan ar ziediem, gan ar dāvanām. Izstādi novērtēt ieradās arī fonda „Mākslai vajag telpu” valdes priekšsēdētājs Jānis Zuzāns, latviešu mākslas zinātniece un mākslas izstāžu kuratore Helēna Demakova, politiķis un basketbola mecenāts Edgars Jaunups ar sievu - fonda „Mākslai vajag telpu” vadītāju Katrīnu un abu kopīgo mazuli Karlu.

Kristiana Brektes līdz šim vērienīgākā personālizstāde sastāv no jaunradītiem darbiem – lielformāta gleznojumiem, multimediālām instalācijām, kas veltīti militārajai tēmai. Mākslinieks radījis laikmetīgu stāstījumu par cilvēka dabu īsta vai iedomāta apdraudējuma apstākļos. Atrastas fotogrāfijas, sietspiedes, skulpturāli objekti, eļļas gleznojumi. Brektes vizuālajā valodā, kas izkopta vairāk nekā desmit gadu ilgā radošajā darbībā, atrodamas atsauces uz gotikas žanru, subkultūru, reliģiju, mākslas vēsturi un popkultūru. Mākslinieku aizrauj sabiedrības tumšā puse, savos darbos viņš apspriež nāves, ciešanu, seksualitātes, ticības un amoralitātes jēdzienus.

Izstāde būs atvērta no 2. Decembra līdz 12.februārim.

Kristiana Brektes personālizstādes "Arsenāls" atklāšana

Mākslinieka un scenogrāfa Kristiana Brektes personālizstādes „Arsenāls” atklāšana 2016.gada.1.decembrī.

gallery icon
45

Kasjauns.lv/Foto: Mārtiņš Ziders