Novadu ziņas
2014. gada 3. maijs, 03:44

Koknese aicina uz Sama modināšanas svētkiem un Muzeju nakti

Jauns.lv

Koknesē 17.maijā notiks lielie Sama modināšanas svētki, bet Kokneses pilsdrupas pirmoreiz piedalīsies Muzeju naktī, pavēstīja Kokneses Tūrisma centrs.

Daugavas sams ir noslēpumains un leģendām apvīts radījums, tāpēc koknesieši tam par godu ik gadu rīko dzīvespriecīgus pavasara svētkus, kas šogad notiks jau piekto reizi.

Šajā dienā notiks svētku tirdziņš, sportiskās aktivitātes un citi pasākumi lieliem un maziem. Par neatņemamu Sama modināšanas svētku sastāvdaļu kļuvuši tādi pasākumi kā Mūku futbols, virves vilkšanas un svara bumbas celšanas sacensības, nūjošana un ūsu/bižu konkurss. Starts tiks dots arī lielajai Sama loterijai.

Iecerēts arī Tvīda brauciens, kuram velobraucēji aicināti savos bēniņos un skapjos meklēt retro tērpus.

Šogad pirmo reizi Kokneses pilsdrupas piedalīsies Muzeju naktī, un Kokneses pilsdrupu devīze būs "Kad ik akmenī dzīvība pulsē". Naksnīgās pilsdrupas tiks izgaismotas, radot īpašu noskaņu, kur teikās stāstītais atdzīvojas. Pasākuma laikā Kokneses pilsdrupu apmeklētāju paviljonā varēs apskatīt restaurētus senlietu priekšmetus (atslēgu, dekoratīvu loga vērtnes viru, durvju aizdarāmo, šķēpa uzgali, kaujas nazi, cirvi), būs iespēja izmēģināt metamo cirvju un šķēpa mešanu mērķī, kalt monētas un iesaistīties citās aktivitātēs. Vakara noslēgumā zaļumballē muzicēs grupa "Mākoņu stūmēji".

BNS