Notiks tikšanās ar grupas "Eolika" dalībniekiem Ilonu Stepanovu un Daini Dobelnieku
Grupas "Eolika" dalībnieki Ilona Stepanova un Dainis Dobelnieks.
Kultūra
2014. gada 30. maijs, 11:40

Notiks tikšanās ar grupas "Eolika" dalībniekiem Ilonu Stepanovu un Daini Dobelnieku

Jauns.lv

31. maijā plkst. 14.00 RCB filiālbibliotēka „Avots” (Stabu ielā 64) ielūdz uz tikšanos ar latviešu grupas „Eolika” dalībniekiem Ilonu Stepanovu un Daini Dobelnieku. Programmā arī grupas „Eolika” bibliogrāfiskā rādītāja prezentācija.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

„Eolika” ir latviešu popgrupa, kas Borisa Rezņika vadībā dažādos sastāvos pastāv no 60. gadu beigām. Grupa dibināta 1966. gadā, un tajā piedalījušies tādi mūziķi kā Boriss Rezņiks (balss, taustiņinstrumenti), Zigismunds Lorencs (balss, ģitāra), Juris Griņevs (balss, ģitāra), Jurijs Kuzminovs (balss, bass), Eduards Novikovs (balss, bungas), Einārs Raibais , Vladimirs Plotkins, Ilona Bāliņa (balss)

Taču populārākais tās sastāvs ir vokālais kvartets Olga Rajecka, Ilona Stepanova, Viktors Zemgals un Dainis Dobelnieks, kas koncertēja 80. gadu pirmajā pusē. 2010. gadā grupa šādā sastāvā nosvinēja savas pastāvēšanas 30 gadu jubileju.

„Eolikas” hīti ir „Pasaule, pasaulīt”, „Zemeņu lauks”, „Lielā zive”, „Raimonda Paula dziesmu popūrijs” un citi. Pēdējais grupas hīts ir Borisa Rezņika un Valda Pavlovska 1989. gada dziesma „Atmostas Baltija”, kuru izpilda dziedātāji no visām trim Baltijas valstīm - Viktors Zemgals, Žilvins Bubēlis un Tarmo Pihlaps.

Laipni aicināti visi mūziķu talanta cienītāji!

Karlīna Timofejeva/Foto: Edijs Pālens/LETA
Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību