Sabiedrība
2014. gada 21. jūnijs, 18:25

Pētnieki no desmit valstīm analizēs Pirmā pasaules kara norisi Baltijas reģionā

Jauns.lv

Pētnieki no desmit valstīm konferencē Rīgā analizēs Pirmā pasaules kara norisi Baltijas reģionā, informēja Latvijas Universitātes Preses centrā.

Šogad tiek pieminēti simts gadi, kopš sākās Pirmais pasaules karš – globāls militārs un politisks konflikts, kas ilgu laiku pēc tam tika dēvēts par Lielo karu. Šis karš aptvēra gandrīz visas pasaules zemes, visur izraisot būtiskas ilgtermiņa politiskas, sociālas un ekonomiskas pārmaiņas. Lai izvērtētu Pirmā pasaules kara norises, rezultātus un nozīmi Baltijas valstu vēsturē, Latvijas Kara muzejs un Latvijas Universitātes Vēstures un filozofijas fakultāte organizē starptautisku zinātnisku konferenci "Sabiedrība, karš un vēsture: Pirmā pasaules kara militārās, politiskās un sociālās norises Baltijas reģionā (1914-1918)".

Konferencē piedalīsies pētnieki no desmit valstīm – Latvijas, Igaunijas, Lietuvas, Vācijas, Somijas, Polijas, Šveices, Francijas, ASV un Krievijas, divu dienu laikā kopumā nolasot 29 referātus. Konferencē tiks aplūkoti jautājumi par politiskajām norisēm un karadarbību Baltijas jūras telpā Pirmā pasaules kara laikā, bruņotajiem spēkiem un militāro ideoloģiju, kara izraisītajām sociālajām un politiskajām pārmaiņām un sekām Baltijas reģionā, Pirmā pasaules kara liecībām Latvijas arhīvos un muzejos, Pirmā pasaules kara problemātikas pētniecības aktualitātēm, kā arī daudzi citi jautājumi.

Konference notiks Rīgā, Latvijas Kara muzejā 26. un 27.jūnijā.

Konferenci atbalsta Latvijas Republikas Aizsardzības ministrija, Latvijas Universitāte un Francijas institūts Latvijā.

Dalība konferencē ir bez maksas, un tajā var piedalīties ikviens.

BNS