Esplanādē tiks atklāta izstāde "Atkarības anatomija"
Skeletonisti Martins un Tomass Dukuri.
Kultūra
2014. gada 25. jūnijs, 14:22

Esplanādē tiks atklāta izstāde "Atkarības anatomija"

Jauns.lv

Ceturtdien, 26. jūnijā, Latvijas Valsts policijas organizētās „Pretnarkotiku dienas” pasākumu ietvaros no plkst. 17.00 līdz 21.00 Esplanādē tiks atvērta Labklājības departamenta izstāde „Atkarības anatomija”, kas tapusi, īstenojot atkarības profilakses kampaņu „Skola brīva no narkotikām”.

Izstāde „Atkarības anatomija” veidota sadarbībā ar  stencilu mākslinieku Daini Rudeni, kurš atkarības problemātiku atspoguļo no vairākiem būtiskiem aspektiem, norādot uz dažādu faktoru mijiedarbību, kas var veicināt atkarības veidošanos vai arī gluži pretēji – pasargāt no tās. Pasākuma laikā apmeklētāji varēs noklausīties Latvijā pazīstamo mūziķu priekšnesumus, iesaistīties radošās un sportiskās aktivitātēs, ko rīko Latvijas Olimpiskā vienība, skeletonisti brāļi Martins un Tomass Dukuri, kamaniņbraucēji brāļi Juris un Andris Šici, bobslejisti Oskars Melbārdis un Daumants Dreiškens, kā arī „Dinamo Rīga”, VEF jaunatnes basketbola skola, Ceļu satiksmes drošības direkcija un RC radiovadāmo automobiļu eksperti.

Kampaņas „Skola brīva no narkotikām” mērķis ir informēt iedzīvotājus, it īpaši pusaudžus un viņu vecākus, par narkotisko vielu lietošanas risku, sekām un palīdzības saņemšanas iespējām Rīgā. Kampaņas ietvaros izveidoti arī sociālo tīklu konti www.draugiem.lv/piesledzgalvu un

www.facebook.com/piesledzgalvu

, kur jaunieši var iegūt vairāk informācijas par narkotisko vielu lietošanas riskiem un sekām, kā arī palīdzības iespējām.

Starptautiskā diena pret narkotisko vielu lietošanu ik gadu tiek atzīmēta 26. jūnijā ar mērķi pievērst sabiedrības uzmanību narkotisko vielu lietošanas seku bīstamībai un atturēt cilvēkus uzsākt to lietošanu, turklāt Latvijā vēl aizvien aktuāla ir arī sintētisko stimulantu lietošana, bet it īpaši – tā dēvēto „legālo narkotiku” izplatība.

Karlīna Timofejeva/ Foto: Ieva Lūka/LETA

Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību