Policija Zolitūdes traģēdijas notikuma vietu plāno atstāt jau jūlijā
Jūlijā būšot pabeigti visi plānotie eksperimenti, lai iegūtu datus tālākai traģēdijas izmeklēšanai.
112

Policija Zolitūdes traģēdijas notikuma vietu plāno atstāt jau jūlijā

Jauns.lv

Valsts policija pabeigt darbu Zolitūdes traģēdijas notikuma vietā plāno jūlija laikā, pēc darbu pabeigšanas sagruvušā lielveikala "Maxima" teritoriju, pastāstīja Valsts policijas sabiedrisko attiecību speciālists Toms Sadovskis.

Policija Zolitūdes traģēdijas notikuma vietu plāno...

Maija beigās policija pabeidza dedzināšanas daļu eksperimentā. Toreiz policija skaidroja, ka pēc mākslīgi radīto kontrolēto ugunsgrēku nodzēšanas notikuma vietā darbu turpinās eksperti, kuri analīzēm paņems metāla un betona paraugus. Tāpat Valsts policija bija plānojusi attīrīt trešā nogruvuma vietu, lai meklētu vēl kādus pierādījumus.

Kontrolētās dedzināšanas eksperiments bija nepieciešams, lai izpētītu, kā uguns varēja ietekmēt jumta stiprību, jo aptuveni divus gadus pirms traģēdijas uz lielveikala jumta bija izcēlies ugunsgrēks.

Kopš traģēdijas ir pagājis pusgads, un pašlaik kriminālprocesā par cietušajiem atzīti 103 bojāgājušo tuvinieki, 51 cietušais, kurš traģēdijā guvis miesas bojājumus, un 40 personas, kurām nodarīts materiālais vai morālais kaitējums.

17.aprīlī pirmā izmeklēšanas eksperimenta rezultātā sagruvušā lielveikala jumta konstrukcijas neizturēja ūdens svara spiedienu un tā ietekmē pārlūza.

Jumts sabruka tā, kā eksperti to bija plānojuši. Līdz ar to eksperimenta mērķis tika sasniegts un izdevās iegūt visus nepieciešamos datus.

Ekspertīzes slēdziens, visticamāk, būs rudens otrajā pusē. Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis un ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers ir paziņojuši, ka pamata lietā aizdomās turētie varētu būt zināmi rudenī un tad varētu sekot apsūdzības.