Signes Baumanes filma "Akmeņi manās kabatās" iegūst divas balvas festivālā Čehijā
Signes Baumanes animācijas filmas "Akmeņi manās kabatās" reklāmas plakāts.
Kultūra
2014. gada 14. jūlijs, 16:37

Signes Baumanes filma "Akmeņi manās kabatās" iegūst divas balvas festivālā Čehijā

Jauns.lv

Animācijas filmu režisores, mākslinieces un scenāristes Signes Baumanes pilnmetrāžas animācijas filma "Akmeņi manās kabatās" nedēļas nogalē notikušajā 49.starptautiskajā kinofestivālā Čehijas pilsētā Karlovi Varu ieguvusi divas balvas - Starptautiskās kinokritiķu asociācijas "FIPRESCI" balvu, kā arī Ekumēniskās žūrijas īpašo balvu, informēja Nacionālā kino centra pārstāve Agnese Surkova.

Žūrija akcentēja Baumanes filmas stilu un augsto vizuālo kultūru, kā arī režisores drosmi runāt par sarežģītām tēmām - sievietes vietu sabiedrībā un arī mentālo trauslumu. Par šo oriģinālo darbu - vēstījumu, kurā savijas gan Signes Baumanes ģimenes, gan Latvijas vēsture, - atzinīgas recenzijas ir publicējuši ietekmīgie ASV kinoindustrijas izdevumi "The Hollywood Reporter" un "The Variety".

Izdevums "The Variety" izveidojis arī plašu publikāciju par Latvijas kino, iespējamo starptautisko sadarbību kino jomā un Rīgā decembrī gaidāmo Eiropas Kinoakadēmijas ceremoniju.

Karlovi Varu festivāla galveno balvu "Kristāla globuss" un 25 000 dolāru naudas balvu ieguva Gruzijas, Čehijas, Francijas un Vācijas kopražojuma filma "Corn Island" ("Kukurūzas sala", režisors Georgs Ovašvilli). Īpašo žūrijas balvu saņēma filma "Brīvais kritiens" ("Free Fall"), ko veidojis režisors Grigorijs Palfi, kurš ieguva arī balvu par labāko režiju. Filma tapusi kā Ungārijas, Francijas un Dienvidkorejas kopražojums.

Austrumeiropas filmu konkursā "East of the West" ("Rietumu austrumi") uzvarēja krievu režisora debitanta Ivana Tverdovska filma "Labošanas klase" ("Correction Class"), kas tapusi kā Krievijas un Vācijas kopražojums. Īpašā balva piešķirta serbu filmai ''Barbari'' ("Barbarians"), ko veidojis režisors Ivans Ikičs.

Pilns balvu saraksts pieejams interneta vietnē "www.kviff.com".

LETA/ Publicitātes foto