Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Ropažos notiks akordeonistes Ksenijas Sidorovas koncerts
Ksenija Sidorova ir spilgta personība ar harismu un māksliniecisko intuīciju.
Kultūra

Ropažos notiks akordeonistes Ksenijas Sidorovas koncerts

Jauns.lv

Svētdien, 10.augustā, plkst.21 Ropažu Kultūras un izglītības centrā koncertu sniegs akordeoniste Ksenija Sidorova, informēja Ropažu Kultūras un izglītības centra kultūras pasākumu organizatore Līga Mekša.

Ropažos notiks akordeonistes Ksenijas Sidorovas ko...

Diriģents Normunds Šnē par Sidorovu pastāstīja, ka mākslinieces personībā sadzīvo virtuozitāte, domas pamatīgums, aizrautība, šarms, dziļums un spēlētprieks. "Ksenija spēj atklāt daudzas līdz šim nepamanītas akordeona krāsu paletes nokrāsas un sajūtas," uzsvēra Šnē.

Komponists Artūrs Maskats norādīja, ka Sidorova ir spilgta personība ar harismu un māksliniecisko intuīciju. "Viņa pilnībā uztic savu dvēseli akordeonam, un šis instruments viņai atbild ar to pašu - aizrautīgi, kaislīgi, paplašinot mūsu ierastos priekšstatus gan par šo mākslu, gan dzīvi," norādīja Maskats.

Sidorova norādījusi, ka akordeons ir īpašs instruments, kam viņas sirdī ir īpaša vieta.

Sidorovas solokoncerts ir koncertu cikla "Mūzikas pērles Ropažos" otrais "gardums" augstvērtīgas kultūras baudītājiem. Pavisam kopā gaidāmi četri koncertu vakari, kas iezīmēs Latvijas gadalaikus, kad klausītāji varēs doties dažādu laikmetu mūzikas ceļojumos - no 17. līdz 21.gadsimtam, no Rīgas līdz Ņujorkai, no Džoakino Rosīni līdz "Latvian blues band". Pirmais koncerts "Apkārt pasaulei" izskanējis 12.aprīlī. Trešais koncerts gaidāms 18.oktobrī ar grupu "Latvian Blues Band" un noslēdzošais - 29.novembrī ar trio "Art i Shock".

LETA/ Publicitātes foto