Ozolniekos nozog gulošo policistu. Nedēļas dīvainību TOPS
Garnadži pārspējuši paši sevi. Viņi iemanījušies apzagt Valsts policiju, Ozolniekos no ielas noskrāpējot un nezināmā virzienā aiznesot ātrumu ierobežojošo valni, tā dēvēto gulošo policistu.
112

Ozolniekos nozog gulošo policistu. Nedēļas dīvainību TOPS

Jauns.lv

Pēdējā laikā ar izcilu drosmi izcēlušies sirmgalvji. Pateicoties viņiem – varmāku upuriem - policistiem izdevies notvert ļaunprāšus. Bauskā kāds kungs apvārdojis zagli un viņu iesēdinājis „policijas autobusā”. Pļaviņās kāda kundze varonīgi atgaiņājusies no somiņu zagļa. Kasjauns.lv piedāvā nedēļas dīvainību TOP 5.

Ozolniekos nozog gulošo policistu. Nedēļas dīvainī...

Zagļi aiznes gulošo policistu

Tas, ka garnadži iekāro svešas mantas, ir kļuvusi teju par ierastu parādību, taču aizvadītajā nedēļā zagļi pārspējuši paši sevi – Ozolniekos viņi nozaguši ātruma ierobežojuma valni jeb, tā saukto, „gulošo policistu”, vēsta portāls jelgavniekiem.lv.

Zādzība Ozolniekos, Nākotnes ielā, konstatēta pagājušās nedēļas piektdienā – no ielas vienkārši bija pazudis ātrumu ierobežojošais valnis. Policija uzsākusi kriminālprocesu un meklē vainīgās personas.

Apvārdo zagli un iesēdina viņu autobusā

Varen attapīgs bijis kāds 78 gadus vecs Brunavas pagasta iedzīvotājs. Viņš pārliecinājis pie viņa ielauzušos zagli nezagt un iesēdinājis viņu autobusā, kas rūdīto zagli aizvedis uz policiju.

Pagājušās nedēļas svētdienā Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Bauskas iecirkņa darbinieki aizdomās par laupīšanu aizturēja 1976. gadā dzimušu vīrieti. Aizdomās par laupīšanu turētais uz karstām pēdām noķerts braucienā no Bauskas uz Rīgu, laikrakstam „Bauskas Dzīve” pastāstīja policijas Zemgales reģiona pārvaldes Kārtības policijas vecākā inspektore Inga Būgaine.

Garnadzis ap pulksten 16.00 Bauskas novada Brunavas pagastā, izsitot loga stiklu, iekļuva kādā dzīvojamajā mājā. Pielietojot fizisku vardarbību un piedraudot ar nazi, laupītājs 1936. gadā dzimušajam mājas saimniekam pieprasīja naudu, tomēr cietušajam vīrietim mierīgas sarunas rezultātā izdevās pārliecināt uzbrucēju doties prom.

Pēc sarunas laupītājs pieprasīja cietušajam viņu nogādāt Bauskā. Cietušais vīrietis aizveda uzbrucēju uz autoostu un pēc viņa iekāpšanas autobusā Bauska – Rīga par notikušo informēja policiju. Valsts policijas darbinieki vīrieti nekavējoties aizturēja.

Viņi konstatēja, ka aizturētais jau sešas reizes tiesāts par līdzīgiem noziegumiem. Pašlaik laupītājs ievietots īslaicīgās aizturēšanas izolatorā, un tiesa lemj par drošības līdzekļa noteikšanu. Par notikušo sākts kriminālprocess. Izmeklēšanā tiks pārbaudīts, vai aizturētais nav iesaistīts citu noziedzīgo nodarījumu izdarīšanā, par kuriem likuma sargiem vēl nav informācijas.

Kāds sirmgalvis Brunavas pagastā apvārdojis rūdītu recidīvistu. Viņš pierunājis zagli nezagt un Bauskas autoostā viņu iesēdinājis Rīgas autobusā, no kura recidīvistu „nocēla” sirmā kunga izsauktie policisti.
Kāds sirmgalvis Brunavas pagastā apvārdojis rūdītu recidīvistu. Viņš pierunājis zagli nezagt un Bauskas autoostā viņu iesēdinājis Rīgas autobusā, no kura recidīvistu „nocēla” sirmā kunga izsauktie policisti.

Pārdaugavas piromāns vienā naktī aizdedzina astoņas automašīnas

Par astoņu automašīnu ļaunprātīgu dedzināšanu Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas darbinieki 20. jūlijā aizturēja vairākkārt tiesātu 30 gadus vecu vīrieti. Uzsākti vairāki kriminālprocesi par svešas mantas tīšu iznīcināšanu un bojāšanu.

Pagājušās nedēļas sestdienā neilgi pirms pusnakts policijā tika saņemta informāciju par to, ka Rīgā, Dārza ielā, deg divas kravas automašīnas. Policisti izbrauca uz notikuma vietu, kur jau uz vietas strādāja ugunsdzēsēji. Pēc ugunsgrēka likvidācijas tika saņemta informācija par turpat netālu vēl divām degošām vieglajām automašīnām. Saprotot, ka notiek ļaunprātīga dedzināšana, policijas darbinieki, piesaistot kinologus, uzsāka vainīgās personas meklēšanu.

Veicot meklēšanas pasākumus, kinologi uzgāja pēdas iespējamam vainīgajam un ap pulksten 4.00 Dzirciema ielā pie kāda veikala vīrieti aizturēja. Tobrīd vīrietis bija aizdedzinājis arī trīs atkritumu urnas.

Pēc aizturēšanas vīrietis nogādāts policijas iecirknī, kur noskaidrots, ka piecu stundu laikā pavisam kopā vīrietis ļaunprātīgi aizdedzinājis astoņas automašīnas – divas kravas mašīnas, „Ford” un „SsangYong”, kā arī sešas vieglās automašīnas, „Renault Megane”, „Mitsubishi Pajero”, „Mazda 626”, „Audi 80”, „Chrysler” un „Mazda 3”.

Lielākie postījumi dedzināšana laikā tika nodarīti pirmajā gadījumā, kur dega kravas automašīnas, jo liesmas no automašīnām pārmetās arī uz blakus esošo šķūnīti, kā arī uz dzīvojamās mājas logiem un jumtu.

Aizturētais ir 1984.gadā dzimis vīrietis, kurs iepriekš jau daudzkārt tiesāts par dažādiem mantiskiem noziegumiem. Pret aizturēto uzsākti vairāki kriminālprocesi par svešas mantas tīšu iznīcināšanu vai bojāšanu, ja tā izdarīta ar dedzināšanu. Šāds noziegums paredz sodu ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz desmit gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

Pagājušās nedēļas nogalē policisti Pārdaugavā aizturēja piromānu, kurš vienas nakts laikā bija paspējis aizdedzināt vismaz astoņas automašīnas, vairākas atkritumu urnas, kā arī pāris šķūnīšu.
Pagājušās nedēļas nogalē policisti Pārdaugavā aizturēja piromānu, kurš vienas nakts laikā bija paspējis aizdedzināt vismaz astoņas automašīnas, vairākas atkritumu urnas, kā arī pāris šķūnīšu.

Malumednieks ar mietu uzbrūk policistam

Kandavas novadā par malu medībām aizdomās turēts vīrietis, aizturēšanas brīdī policijas darbiniekam uzbrucis ar pusotru metru garu mietu.

Pirmdien, 21.jūlijā, Valsts policijas Galvenās kārtības policijas pārvaldes Nelikumīgu medību un zvejas apkarošanas vienības darbinieki saņēma informāciju no vietējiem medniekiem par iespējamām nelikumīgām medībām Kandavas novada Zemītes pagastā, kurās iesaistīts kāds 1976. gadā dzimis vīrietis, kurš jau vairākkārt nonācis policijas redzeslokā aizdomās par nelikumīgām medībām lielos apjomos.

Policisti sadarbībā ar Valsts meža dienesta darbiniekiem izbrauca uz notikuma vietu, kur uzsāka aizdomās turētā vīrieša novērošanu. Pārliecinoties, ka vīrietis patiešām uzsācis malu medības, tika pieņemts lēmums vīrieti aizturēt, tomēr aizdomās turētais sāka bēgt. Šķērsojot labības lauku, vīrietis tajā nometa savu medību ieroci.

Lai aizdomās turēto aizturētu, policijas darbinieks ar dienesta automašīnu aizšķērsoja viņam ceļu un pieprasīja apstāties, tomēr vīrietis nolauza pie meliorācijas akas piestiprināto 1,5 metrus garo mietu un uzbruka policijas darbiniekam. Reaģējot uz notiekošo, policijas darbinieks brīdināja vīrieti par ieroča pielietošanas iespējamību, tomēr vīrietis turpināja uzbrukt, un policijas darbinieks raidīja brīdinājuma šāvienu gaisā. Kad arī tas uzbrucēju neapturēja, policijas darbinieks atkāpjoties raidīja vairākus šāvienus uzbrucēja kāju virzienā. Vīrietis netika ievainots. Pēc vīrieša aizturēšanas, pārmeklējot apkārtni, labības laukā tika atrasts aizdomās turētajam piederošais ierocis „Mauser M03”.

Par notikušo uzsākts kriminālprocess par uzbrukumu varas pārstāvim, kas paredz sodīt ar brīvības atņemšanu līdz pieciem gadiem. Tāpat uzsākta administratīvā lietvedība par ieroča glabāšanas noteikumu pārkāpšanu.

Pļaviņās huligāns divas reizes nesekmīgi mēģina aplaupīt sirmgalvi

Otrdien kāds 54 gadus vecs ļaunprātis divas reizes mēģināja uzbrukt un aplaupīt 84 gadus vecu sirmgalvi. Sieviete aizstāvējās ne tikai pati, bet viņai palīdzēja arī vietējie, ar kuru palīdzību arī aizturēja varmāku.

22. jūlijā, Pļaviņās policisti, pateicoties iedzīvotāju atbalstam, aizturēja laupītāju, kurš mēģināja aplaupīt 1930. gadā dzimušu sievieti. Ap pulksten 11.00 policija saņēma informāciju, ka Pļaviņās, Daugavas ielā, netālu no vietējā kultūras centra, iedzīvotāji nozieguma izdarīšanas brīdī aizturējuši laupītāju.

Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Kārtības policijas biroja Prevencijas nodaļas vecākā inspektore Inga Būgaine Aizkraukles laikrakstam „Staburags” pastāstīja, ka 1960. gadā dzimušais vietējais iedzīvotājs uzbruka 1930. gadā dzimušai sievietei, nogāza viņu zemē un mēģināja atņemt rokas somiņu ar tajā esošo naudasmaku. Sieviete pretojās un sauca pēc palīdzības. Netālu strādāja divi vīrieši, kuri nebija vienaldzīgi, devās sirmajai kundzei palīgā, aizturēja laupītāju un izsauca policiju.

Izmeklējot notikušo, policisti noskaidroja, ka, īsi pirms minētā uzbrukuma, šis pats laupītājs jau mēģināja šai sievietei atņemt naudasmaku. Cietusī atpūtās uz soliņa Daugavas malā. Vīrietis piegāja pie sievietes, atvēra somu un no tās izrāva naudasmaku. Šajā gadījumā kundzei palīdzību sniedza kāda sieviete, kura maku izrāva laupītājam no rokām un atdeva cietušajai.

Par abiem notikumiem ir uzsākts kriminālprocess. Vainīgā persona jau iepriekš ir bijusi policijas redzeslokā. Šobrīd laupītājs atrodas īslaicīgās aizturēšanas izolatorā.

Sirmajai kundzei palīgā steidzās SIA „Simols” strādnieki Sergejs un Alekss, kuri pie Pļaviņu kultūras centra līdzināja melnzemi. Sergejs „Staburagam” pastāstīja:

„Sākumā šķita, ka tā ir kādas meitenes, nevis sirmgalves balss, un mūs mēģina izjokot, tomēr devāmies skatīties. Ieraudzījām, ka vīrietis nogāzis zemē sirmgalvi un visiem spēkiem cenšas izraut viņai no rokām somiņu. Abi jau bija nokrituši zemē. Sievietei līdz asinīm bija saskrāpētas rokas un seja. Pieskrējām klāt, un aiz pleca parāvu viņu nost. Kopā ar kolēģi pieturējām laupītāju, līdz atbrauca policisti un viņu aizturēja. Sievietei mediķi sniedza nepieciešamo palīdzību.”

Kādam laupītājam Pļaviņās ar diviem piegājieniem neizdevās izraut somiņu 78 gadus vecai sirmgalvei. Viņa neveiksmīgie mēģinājumi beidzās ar nokļūšanu policijas iecirknī.
Kādam laupītājam Pļaviņās ar diviem piegājieniem neizdevās izraut somiņu 78 gadus vecai sirmgalvei. Viņa neveiksmīgie mēģinājumi beidzās ar nokļūšanu policijas iecirknī.

Elmārs Barkāns/Foto: Gatis Dieziņš/LETA, Dzintars Hmieļevskis/LETA, Valda Larionova/poga.lv, All Over Press