Runā Rīga

Rīgā par 555 000 eiro rekonstruēs Mazo Bolderājas ielu

Jauns.lv

Rīgas pašvaldība plāno ieguldīt 555 000 eiro, neieskaitot pievienotās vērtības nodokli, Mazās Bolderājas ielas rekonstrukcijā.

Rīgā par 555 000 eiro rekonstruēs Mazo Bolderājas ...

Kā liecina Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) mājaslapā publicētā informācija, Rīgas domes Satiksmes departaments līgumu par būvdarbu veikšanu noslēdzis ar AS "A.C.B.". Kopumā konkursā piedalījušies četri pretendenti.

Mazā Bolderājas iela atrodas Kurzemes priekšpilsētā, tā iedalāma "B 2" kategorijā - pa to notiek apdzīvotu vietu iekšējā satiksme. Transporta kustība notiek abos virzienos, gājēju ietves nav, ielas brauktuve ir nelīdzena, vietām ar sadēdējuša asfalta segumu, bet lielākoties tā klāta ar grants, grunts un būvmateriālu sajaukumu.

Būvdarbu gaitā tiks veikta ielas brauktuves un ietves izbūve, nojaucot ielas segumu, pamatus, caurtekas un demontējot drenāžas sistēmu. Tāpat tiks veikta ūdensvada pārbūve visā ielas garumā un demontēta siltumtrase, kas nedarbojas.

Projektā paredzēta lietus ūdens kanalizācijas sistēmas izbūve un drenu vadu iebūve brauktuves malās, kā arī ūdensvada izbūve ar pieslēgumiem īpašumiem abpus ielai. Tāpat paredzēts rekonstruēt elektropārvades līnijas un vājstrāvas tīklus un izbūvēt ielas apgaismojumu.

Tā kā tehniski nav iespējams izveidot ielas saslēgumu ar Mazo Buļļu ielu, Mazā Bolderājas iela projektēta, veidojot strupceļu ar brauktuves paplašinājumu apgriešanās manevra veikšanai tās galā. Projektā paredzēts izbūvēt pieslēgumu pie Mellužu ielas, krustojumus ar Šķērsielu un Eduarda Šmita ielu brauktuves noapaļojumu robežās, izbūvējot 10 metrus garu pārejas posmu.

Mazās Bolderājas ielas rekonstrukcijas būvprojektu 2008.gadā izstrādāja AS "Ceļuprojekts" saskaņā ar līgumu, kas noslēgts ar Rīgas domes Satiksmes departamentu.

Noslēgtais būvdarbu līgums paredz, ka ielas rekonstrukcija jāsāk nekavējoties pēc līguma noslēgšanas un būvatļaujas saņemšanas un būvdarbi ilgs aptuveni trīs mēnešus. Līgumā noteikts, ka darbi jāveic, nepārtraucot satiksmi būvobjektā, nosakot lokālus ierobežojumus atbilstoši darbu norisei.

LETA

Tēmas